Liikenneyhteydet haasteina Elmia Woodin avauspäivinä

Liikenneyhteydet haasteina Elmia Woodin avauspäivinä

Säät eivät varsinaisesti suosineet vuoden 2017 Elmia Woodia, ainakaan kahden ensimmäisen päivän osalta. Jatkuvalla sateella oli vaikutuksia myös parkkialueeseen sekä liikenteeseen.

Osalta näytteilleasettajista kuului, että pääsy autolla omalle osastolle oli evätty ja lehdistölle sekä näytteilleasettajille varattu paikoitusaluekin tuntui olevan täynnä riippumatta siitä kuinka varhain messuille meni. Tämä on kuulemma tuttua myös aiempien vuosien tapahtumista. Messuille kulki viisi eri bussilinjaa, mutta niidenkin toiminta jätti vähän toivomisen varaa. Bussit lähtivät täytyttyään etuajassa, ja seuraavaa vuoroa sai odotella messujen jo sulkeuduttua puolentoista tunnin ajan. Tämä lähinnä ruuhkaisen liikenteen takia.

Messujärjestäjien mukaan sadetta on tullut liikaa ja väärään aikaan. Näyttelyalueelta ja näytteilleasettajien määrältään kaikkien aikojen suurimmassa Elmiassa tämä on aiheuttanut omat haasteensa. Liikenne virtaa hitaammin ja sateen pehmittämät parkkialueet pakottavat jättämään autot kauemmaksi toisistaan, mikä vähentää kokonaispaikoituskapasiteettia.

Elmia kuitenkin reagoi tilanteeseen sulkemalla yhden messuille johtavista teistä ainoastaan bussiliikenteen käyttöön, lisäämällä liikenteen ohjausta ja opasteita ja selvittämällä lisäparkkipaikkojen mahdollisuutta.

Messuvieraita kehoitetaan seuraamaan liikennepoliisien ja opasteiden ohjausta, näytteilleasettajien toivotaan saapuvan osastoilleen viimeistään 7.30 mennessä vähentääkseen ruuhkaa.

Messuille vielä lauantaina matkaavien kannattaa tarkistaa Elmia Woodin facebook-sivuilta tuoreimmat päivitykset liikenne- ja paikoitustilanteen osalta.