Volvo Finland Ab:n uudet toimitilat saivat autoalan ensimmäisen LEED v4-ympäristösertifikaatin

Volvo Finland Ab:n uudet toimitilat saivat autoalan ensimmäisen LEED v4-ympäristösertifikaatin

Volvo Finland Ab:n uudet toimitilat Vantaan Viinikkalassa, Kehä III:n varrella saivat autoalan ensimmäisen LEED v4 – ympäristösertifikaatin. Energiatehokas ja ympäristöystävällinen rakennus on yksi ensimmäisistä kohteista, joille on Suomessa myönnetty LEED v4 -vaatimusten mukainen sertifikaatti. Toimitiloille myönnetyn sertifikaatin taso on Silver. Tilat käsittävät huoltokorjaamon, myynnin sekä Volvo Finland Ab:n toimiston.

Kansainvälisellä LEED-sertifiointijärjestelmällä pyritään vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta. Suomen rakennuslainsäädännön vaatimukset ovat jo korkeat, ja LEED-määräykset ylittävät jopa suomalaisen vaatimustason. Kiinteistö rakennettiin LEED v4-sertifikaatin vaatimusten mukaiseksi, koska Volvon tavoite on rakentaa ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita kiinteistöjä, kertoo Volvo Finland Ab:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Jussi Ruokonen.

– LEED v4-sertifikaatti on konkreettinen osoitus siitä, että Volvo toimii arvojensa mukaisesti. Rakennamme energiatehokkaampia rakennuksia kuin mitä paikallisesti edellytetään. Kansalliset rakennusmääräykset vaihtelevat, ja globaalin mittausjärjestelmän avulla voimme vertailla eri maissa olevia kiinteistöjämme.

Volvo asetti tavoitteeksi LEED v4-sertifikaatin saamisen ennen rakennusprojektin aloittamista. Sertifikaatti kattaa rakennuksen lisäksi rakennusprojektin ja kiinteistön käytön. LEED v4-sertifikaatin vaatimukset tukevat myös omalta osaltaan turvallisuutta: led-valaistus ja lattialämmitys parantavat mekaanikkojen työskentelyolosuhteita ja siten työturvallisuutta.

– Led-valaistus on erittäin energiatehokas, vedenkäyttöä pienentävät hanat hillitsevät veden kulutusta ja energiatehokkaat rakennusmateriaalit alentavat käytön aikaista energiankulutusta. Rakennusaikana kaikki jäte käsiteltiin ja kierrätettiin LEED v4-järjestelmän ohjeiden mukaisesti.

Ruokosen mukaan materiaalihankinnoissa painotettiin koko elinkaaren vaikutuksia. Näin voitiin yhdistää ympäristöarvot ja rakennuksen elinkaaren aikainen kustannustehokkuus.

– Viihtyvyys on tärkeää, sillä työntekijät pystyvät tekemään työnsä hyvissä olosuhteissa laadukkaammin, mikä näkyy entistä parempana asiakastyytyväisyytenä.

Volvo Finland Ab muutti uusiin tiloihin viime syksynä. Talven kokemusten perusteella rakennus on todella energiatehokas.

– Kaikki talotekniset järjestelmät on ehditty ajaa sisään, ja kokonaisuutena rakennus toimii hienosti, Ruokonen sanoo.