fbpx
 

40 000 käyttötuntia

40 000 käyttötuntia

Maanantaina 5.4.2018 rikkoutui 40 000 käyttötunnin raja Oy Adolf Lahti Yxpila Ab:n omistaman LIebherr 954 materiaalinkäsittelykoneen käyttötuntimittarissa Pietarsaaressa. 40 000 käyttötuntia on jo poikkeuksellisen paljon tunteja yhdelle työkoneelle.

Liebherr 954 vastaa kaikesta UPM Pietarsaaren sellutehtaan tarvitseman pyöreän raakapuun syötöstä kuorimoon. Kaikkiaan koneella on käsitelty sen käyttöhistorian aikana yli 16 milj. m3 sellutehtaan raaka-ainetta eli noin 300 000 rekkakuormallista.

Maailman mittakaavassa ennätysmäisen käyttötuntimäärästä tekee se, että kone aloitti työskentelynsä Pietarsaaren kuorimorumpujen edessä tasan 1838 päivää sitten. Näin ollen kone on historiansa aikana toiminut keskimäärin 21 tuntia 45 minuuttia joka päivä, vuoden ympäri. Tiettävästi toista vastaavaa työkonetta ei maailmassa ole mikä tällaiseen tulokseen olisi päässyt. Viiden vuoden aikana seisokkeja koneelle on lähinnä aiheuttanut kuorimon huoltoseisokki kahdesti kuukaudessa sekä viiden vuoden jaksolle osuneet kolme noin kymmenen päivän mittaista tehtaan vuosihuoltoseisokkia.

Korkean käyttöasteen on mahdollistanut ensinnäkin huippulaadukas kone sekä ennakoiva ja toimiva huolto sekä kunnossapito. Koneen huoltoa ja kunnossapitoa helpottaa myös se, että kone saa käyttövoimansa sähkömoottorista. Kone jatkaa edelleenkin Pietarsaaressa väsymätöntä työskentelyään ja näillä näkymin alku kesästä 2019 pyörähtää tuntimittarissa 50 000 tuntia rikki, Still Going Strong!