MetsäTrans Oy
Ajankohtaista

Mahindra & Mahindra kasvattaa omistusosuuttaan Sampo-Rosenlew Oy:stä

Mahindra & Mahindra Ltd (Mahindra) on tänään nostanut osakeomistustaan Sampo-Rosenlew Oy:stä 74,97%:n. Mahindra on ollut Sampon osakkeenomistajana heinäkuusta 2016 alkaen. Siitä lähtien yritykset ovat työskennelleet tiiviissä yhteistyössä kasvattaakseen leikkuupuimureiden ja metsäkoneiden liiketoimintaa eri puolilla maailmaa. Mahindran toimintatavan mukaan Sampo-Rosenlew Oy jatkaa edelleen erillisenä itsenäisenä yrityksenä hyödyntäen yhteisiä synergioita mahdollisuuksien mukaan.

Mahindra on kappalemäärällisesti maailman suurin traktoreiden valmistaja. Leikkuupuimurit ovat toiseksi suurin tuotekategoria maailmanlaajuisessa maataloussektorissa. Mahindran traktorituotannon kokoluokka yhdistettynä Sampo-Rosenlewin globaaliin asiantuntemukseen leikkuupuimureissa antavat molemmille yrityksille mahdollisuuden tarjota laajempi tuotevalikoima eri maiden viljelijöiden tarpeisiin. Sampo-Rosenlew tuo Mahindralle maailmanluokan osaamisen ja teknologian sadonkorjuuseen Mahindran ydinmarkkinoilla Intiassa, Aasiassa ja Afrikassa. Mahindran tuki ja jakelukanava mahdollistavat Sampo-Rosenlewille kasvun uusilla ja nykyisillä markkina-alueillaan Euroopassa, IVY-maissa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Pohjois-Afrikassa. Tämän lisäksi Sampo-Rosenlew pystyy  hyödyntämään Mahindran vahvuutta valmistuksessa, hankinnoissa ja jakelussa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Mahindran kasvanut omistusosuus Sampo Rosenlewista mahdollistaa entistä tiiviimmän yhteistyön yhtiöiden välillä.  Sampo tulee hyötymään Mahindran maanviljelyskoneiden globaalista kokoluokasta sekä jakelukanavasta ja toisaalta pystymme kasvattamaan Mahindran leikkuupuimuriliiketoimintaa globaalilla osaamisellamme, Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Jussi Malmi sanoo

Sampo Rosenlew Oy

Sampo Rosenlew Oy sijaitsee Porissa. Suomen liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa. Yrityksen päätuotteet ovat leikkuupuimurit ja metsäkoneet. Sampo Rosenlew myy tuotteitaan yli  50 maahan ja viennin osuus myynnistä  on noin 90%. Tärkeimmät markkina-alueet ovat Eurooppa, IVY-maat, Amerikka ja Pohjois-Afrikka.

Mahindra & Mahindra Ltd

Mahindra-konserni  on arvoltaan 19,4 miljardia dollaria. Mahidralla on johtava asema hyötyajoneuvoissa, tietotekniikassa, rahoituspalveluissa ja lomaosakeliiketoiminnassa Intiassa. Yhtiö on myös maailman suurin traktorien valmistaja. Mahindran pääkonttori sijaitsee Intiassa ja yritys työllistää yli 256,000 henkilöä yli 100 maassa.