Kuljetus

Mercedes-Benz sähköistää mallistoaan vauhdikkaasti

Liikenteen päästöjen vähentämisen keskiössä on pakokaasupäästöjen vähentäminen siellä missä niitä eniten syntyy suhteessa ajettuun matkaan eli ajoympäristöissä, joissa on alhainen keskinopeus. Tyypillinen tällainen liikenneympäristö on kaupungeissa tapahtuva tavara- ja pakettijakelu tai henkilöliikenteen osalta tilataksit. Jakeluliikenteeseen Mercedes-Benz tarjoaa uudet täyssähköiset eVito – ja eSpinter- mallit ja henkilökuljetuksiin eVito Tourer Pro- tila-auton. eViton akuston koko on 41 kWh ja WLTP yhdistetty -normin mukainen toimintamatka 137 km, eVito Tourer Pro-mallin akuston koko on 100 kWh ja toimintamatka 358 km ja eSprinterin akuston koko asiakkaan valinnan mukaan joko 41 kWh tai 55 kWh ja toimintamatkat vastaavasti 100 km ja 135 km. Täyssähköisen tila-auto EQV:n akuston koko on 100 kWh ja toimintamatka 354 km (A2-koripituus).

Daimlerin sähköautojen myynti saavutti merkittävän rajapyykin

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan Mercedes-Benzin laajentuvan sähköautomalliston. Autokaupan  elpyessä kesällä maailmassa on joka kuukausi rekisteröity yli 15 000 ulkoisesti ladattavaa täyssähköä- ja hybridiautoa, pääosa niistä Euroopassa. Mercedes-Benzin ladattavien hybridien mallisto on markkinoiden kattavin ja Suomessa Mercedes-Benz on noussut ladattavien hybridien segmentissä tammikuun 8,6 prosentin markkinaosuudesta marraskuun 20,9 prosentin markkinaosuuteen.  Yhdentoista ensimmäisen kuukauden aikana Mercedes-Benzin eniten rekisteröity pistokehybrimallisarja on Suomessakin valmistettu GLC, jonka eri malliversiot muodostavat 40 prosentin osuuden koko merkin lataushybridien rekisteröinneistä. Toiseksi eniten on rekisteröity niin ikään Suomessa valmistettua A-sarjaa (17.9 %), kolmanneksi C-sarjaa (16,9 %) ja neljänneksi E-sarjan hybridejä (11,0%).

Koboltin käyttö sähköautoissa vähenee, huomiota koko tuotantoketjuun

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Mercedes-Benz kiinnittää jatkossa entistä enemmän huomioita sähkö- ja hybridiautoissa tarvittavien harvinaisten ja arvokkaiden maametallien koko tuotantoketjuun. Tavoitteena on mineraalien sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä tuotanto, jossa kunnioitetaan ja suojellaan sekä ihmisoikeuksia että ympäristöä. Erityisesti yhtiö kiinnittää huomiota koboltin ja litiumin tuotantoon ja hankintaan. Uuden sukupolven akuissa käytettävän koboltin määrä on jo alle kymmenen prosenttia.

- Tulevaisuudessa haluamme hyödyntää litiumia korvaavia uusia materiaaliyhdistelmiä niin, että voimme luopua koboltin käytöstä kokonaan, Mercedes-Benzin tutkimusjohtaja Markus Schäfer sanoo.

Daimler hyödyntää raaka-ainehankinnoissaan niin sanottua IRMA-standardia (Initiative for Responsible Mining Assurance).

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy