Kuljetus

GLi otti digiloikan – liikennelupakoulutusta nyt myös etänä

GLi Express Oy on Pirkanmaalainen yritys, jolla on lukuisia omia kuljetusyksiköitä, kuljettajavuokrausta ja terminaali- ja varastointipalveluita. Tampereella pääpaikkaansa pitävä, vuonna 2006 perustettu yritys on kuitenkin saanut alkunsa liikenteen koulutuspalveluiden tarjoajana. Kun koronaviruspandemia keväällä iski, koulutukset pysähtyivät hetkeksi kokonaan. Tämä pakotti myös GLi:n reagoimaan ja nyt lokakuusta lähtien liikenneyrittäjäkoulutuksen voi suorittaa myös täysin etänä kuukausittain.

Liikennekaari poisti pakollisen liikennelupakoulutuksen. Tämä vei GLi-yhtöiden liikevaihdosta heti puoli miljoonaa, mutta toimitusjohtaja Kristian Lella ei valita. Yritysten on mukauduttava toimintaolosuhteissa tapahtuviin muutoksiin.

Liikenneyrittäjäkoulutus antaa liikenneyrittäjäksi aikovalle tai jo alalla toimivalle yrittäjälle ammatillisen pätevyyden kaupallisen tavara- tai henkilökuljetusalalle. Pätevyyden suorittamiseksi tulee läpäistä Traficomin koe, jonka hyväksytyn suorittamisen jälkeen on mahdollista anoa Traficomilta liikennelupaa kuorma-autolla tai linja-autolla harjoitettavaan liiketoimintaan.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.