Metsäkoneurakointi

Metsäkonepalvelu valtaa myös Ruotsia

Metsäkonepalvelun tytäryhtiö MKP Sverige AB on hankkinut itselleen Reko Gallringsentreprenad AB:n päätehakkuutoiminnot. Kalusto ja henkilöstö siirtyvät MKP Sverige AB:lle 1.12.2020.

- Yrityskauppa on osa strategiaamme olla Ruotsin johtava puunkorjuuyritys. Meillä on jatkuva halu laajentua joko orgaanisesti tai yritysostojen kautta, sanoo MKP Sverige AB:n toimitusjohtaja Mattias Ringström.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

MKP Sverige AB:n kotipaikka on Eksjö ja yritys tekee puunkorjuuta Smålannin maakunnassa noin 100 km säteellä Eksjöstä. Yritys työllistää Ruotsissa 23 konetta, jotka toimivat enimmäkseen kahdessa vuorossa.

MKP Sverige AB on osa pohjoismaista MKP-konsernia. Emoyhtiö Metsäkonepalvelu Oy on perustettu Suomessa vuonna 1970. Konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi kaksi tytäryhtiötä: Kone-Yijälä Oy ja MKP Sverige AB. Konserni laajeni Ruotsiin vuonna 2011. Konsernilla on yhteensä noin 160 työntekijää ja noin 100 metsäkonetta Suomessa ja Ruotsissa.

Yrityskaupan jälkeen konsernin korjuumäärä kasvaa noin 3,0 miljoonaan kuutiometriin ja liikevaihto noin 30 miljoonaan euroon.