Metsäteollisuus

Metsäteollisuus ry: Metsäteollisuuden tuotantomäärät kasvoivat toisella kvartaalilla

Metsäteollisuuden tuotantomäärät olivat huhti-kesäkuussa suuremmat viime vuoden toiseen neljännekseen verrattuna. Tuotanto oli toisella kvartaalilla edellisvuotta suurempaa kaikissa päätuoteryhmissä.

Mekaanisen metsäteollisuuden tuotantomäärät kasvoivat edellisvuoteen verrattuna. Sahatavaran tuotanto kasvoi 13 prosenttia ja vanerin 7 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

‍Myös kemiallisen metsäteollisuuden tuotantomäärät nousivat toisella neljänneksellä edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Paperin tuotannon nousu oli 11 ja kartongin 7 prosenttia. Sellun tuotanto toisella neljänneksellä oli 4 prosenttia edellisvuotta korkeammalla tasolla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vaikka viime vuoteen verrattuna paperin tuotantomäärä nousi toisella neljänneksellä, vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan verrattuna tuotanto laski 23 prosenttia. Paperin tuotantomäärässä näkyy paino- ja kirjoituspaperien heikkenevä kysyntä, eikä tuotanto ole palannut pandemiaa edeltävälle tasolle kuten muissa päätuoteryhmissä.

- Tuotantomäärien nousu kaikissa päätuoteryhmissä on myönteinen asia. On kuitenkin huolehdittava siitä, että yritysten toimintaympäristö säilyy vakaana ja investointeja uskalletaan tehdä, sanoo Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

- On tärkeää, että esimerkiksi EU:n julkaiseman Fit fot 55 -ilmastopaketin yksityiskohtia täsmennetään Suomen kilpailukykyä turvaavalla tavalla ja huomioimalla metsäteollisuuden tuottamat ilmastohyödyt, Jaatinen summaa.