MetsäTrans Oy
Metsäkoneurakointi

Neste laajentaa uusiutuvan polttoöljyn jakelun koko Suomeen

Neste toi alkuvuodesta 100 %:sti uusiutuvista raaka-aineista valmistetun polttoöljyn Suomen markkinoille. Kaikkiin polttoöljykäyttöisiin koneisiin ja laitteisiin soveltuvan Neste MY Uusiutuva Polttoöljy™ -tuotteen jakelu laajenee nyt kattamaan maantieteellisesti koko Suomen, kun tuotetta jaellaan jatkossa Porvoon lisäksi myös Kemin terminaalilta. Uusiutuva polttoöljy on Nesteelle uusi avaus tieliikennekäytössä tutuksi tulleen uusiutuvan dieselin rinnalle. Se tukee osaltaan Suomen tavoitetta tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä ja edesauttaa päästövähennysten saavuttamista työkone- ja lämmityssektorilla.

- Olemme sitoutuneet vähentämään asiakkaidemme kasvihuonekaasupäästöjä vuosittain 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Uusiutuva polttoöljy on otettu positiivisesti vastaan Suomessa. Nyt vastaamme asiakkaidemme toiveisiin laajentamalla tuotteen jakelun myös Pohjois-Suomeen. Uusiutuvan polttoöljyn avulla yritykset voivat vähentää omia kasvihuonekaasupäästöjään jopa 90 %* verrattuna fossiilisen polttoöljyn käyttöön, ja tuote soveltuu sellaisenaan olemassa olevaan työkonekalustoon sekä lämmitykseen, sanoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Esimerkiksi infrarakentamisessa jo useampi suomalaisyritys on kuluneen vuoden aikana korvannut fossiilisen polttoöljyn käyttöä uusiutuvalla vaihtoehdolla. Yritysten lisäksi myös yksityishenkilöt voivat tilata uusiutuvaa polttoöljyä kotilämmityskäyttöön ja pienentää hiilijalanjälkeään pitkälle tulevaisuuteen ilman merkittäviä lisäinvestointeja kodin lämmitysjärjestelmään.

Uusiutuvan polttoöljyn lisäksi myös Neste MY Uusiutuva Diesel™ -polttoaineen jakelu laajenee Kemin terminaalille. Uusiutuvan dieselin saatavuus Nesteen asemilla on kasvanut vuoden 2021 aikana jo 148 asemaan, ja muutama uusi jakelupiste avataan vielä loppuvuoden aikana. Nesteen uusiutuvat tuotteet Suomessa kuljetetaan vähäpäästöisesti käyttämällä maantielogistiikassa Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä.