Metsätrans

"Miehelleni" Avoin kirje metsäkoneyrittäjän morsiamelta

Miten toivoisin, että katsoisit minua, kuin uusinta Fendtiä. Silmät kimaltaen, herkeämättä tutkisit ihoani, kuten sen uutta maalipintaa ja teknisiä yksityiskohtia.

Sivelisit, liu’uttaisit sormiasi pitkin vartaloni kaaria samalla tavalla, kuin älypuhelimesi näyttöä etsiessäsi uusia koneita; herkeämättä, siihen saakka, kunnes nukahdat.

Tai näkisit minut upouutena Rottnena, mittaamattoman arvokkaana, kaiken tavoittelemisen arvoisena. Sellaisena, jota voisit ylpeänä, mutta vaatimattomuuteen verhottuna esitellä muillekin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Et vaihtaisi minua uudempaan, kuten vaihdat koneesi, niiden käyttötuntien alkaessa täyttyä tai, jos vikoja alkaa ilmaantua. Vaan näkisit luotettavuuteni ja hyvät puoleni heikkouksieni takaa ja erikoiset ominaisuuteni yhtä hyödyllisinä, kuin puomin kärkiohjauksen.

Huolehtisit minusta päivittäin, kuten sinulle niin tärkeistä koneistasi. Silittäisit hiuksiani samalla tavalla, kun pyyhit pölyä koneesi pinnoilta sinisellä kestävällä paperilla. Muistaisit halata minua, sillä sylisi lämpö on kuin Webasto – sen avulla moottoriöljyt lämpiävät ja meno sujuu kitkattomasti.

Pursottaisit kolosiini tappirasvaasi riittävän usein, sillä huollathan koneesikin päivittäin ja näin varmistat niiden toimivuuden.

Mutta, voiko nainen kilpailla koneiden kanssa huomiostasi?  Lopultakin, molempien kohtaloksi koituu aika- toinen rypistyy ja toinen ruostuu.

Metsäkoneyrittäjän morsian