Ajankohtaista

Scania lisää 13-litraisten moottorien valikoimaansa 540 hevosvoiman mallin

Scanian taloudellisten ja luotettavien 13-litraisten moottorien valikoimaan on nyt lisätty uusi 540-hevosvoimainen vaihtoehto. Uusi DC13 166 -moottori on suunnattu etupäässä käyttökohteisiin, joissa korkea teho ja hyvä ajettavuus ovat tärkeitä ja joissa hyötykuorman maksimointi on tärkeää.

-Lupaamme tarjota asiakkaillemme räätälöityjä vaihtoehtoja, ja nyt olemme havainneet tarpeen kehittää huippuluokan version 13-litraisesta sankaristamme, sanoo Scanian kuorma-autotoimintojen varatoimitusjohtaja Alexander Vlaskamp.

-Kuusilitraisten rivimoottorien valikoimamme on alan huipputasoa polttoainetalouden suhteen. 13-litraisilla moottoreilla varustetut Scanian kuorma-autot ovat saaneet Green Truck -tittelin Saksassa jo kolmena peräkkäisenä vuonna, ja se on upea saavutus.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Scanian kuusisylinteristen rivimoottorien valikoimaan kuuluu nyt viisi erilaista mallia: 370, 410, 450, 500 ja 540 hevosvoiman versiot. Uusi 540 hevosvoiman malli hyödyntää paljolti 500-hevosvoimaisen sisaruksensa tekniikkaa. Molemmissa on esimerkiksi vankka kiinteägeometrinen turbo, jossa käytetään liukulaakerien sijaan kuulalaakereita.

-Voimakas 540 soveltuu erinomaisesti suomalaisille asiakkaille, joille maksimaalinen hyötykuorma on tärkeintä, sanoo Scania Suomi Oy:n myyntijohtaja Seppo Hallikainen.

Uusi moottori soveltuu useisiin tehtäviin, joissa maksimaalinen kuormitus ei ole jatkuvaa, mutta on tarpeellista päästä 76 tonnin maksimikokonaispainoon.

-Sopivaan vaihteistoon ja perävälitykseen yhdistettynä tämä moottori on taloudellinen ja luotettava vaihtoehto hyvin monelle suomalaiselle kuljetusliikkeelle, lisää Hallikainen.

Kaikkia DC13-moottoreita yhdistää erinomainen polttoainetalous ja pakokaasujen kierrättäminen SCR-järjestelmän kautta. Vankka rakenne ja Scanian mukautuvan huolto-ohjelman kaltaiset palvelut pienentävät kustannuksia ja lisäävät toimintavarmuutta, mikä parantaa kokonaiskäyttötaloutta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

-Pienen polttoaineenkulutuksen ja paremman teho-painosuhteen ansiosta moottori on varmasti houkutteleva monille Scanian asiakkaille, sanoo Vlaskamp.

2 700 Nm:n vääntömomentti saadaan jo 1000 kierroksella minuutissa. Siksi moottori soveltuu monenlaiseen käyttöön alakierroksille optimoidusta nopeasta vaihteistosta aina napavälitteisten akselien tuomaan erinomaiseen liikkeellelähtökykyyn, jota tarvitaan esimerkiksi maansiirrossa.