MetsäTrans Oy
Ajankohtaista

Nesteen uusiutuvan dieselin saatavuus laajenee

Neste avaa huhti-toukokuun 2020 aikana merkittävän määrän uusia Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoaineen jakelupisteitä sekä yksityis- että yritysautoilijoille. Laajennuksen myötä Neste MY uusiutuvaa dieseliä on saatavilla jo noin 120 asemalta, kasvukeskuksien lisäksi myös pienemmiltä paikkakunnilta.
 
- Asiakkaamme ovat toivoneet, että uusiutuvaa dieseliä olisi kattavammin saatavilla ‒ siksi laajennamme Neste MY uusiutuvan dieselin jakelupisteiden määrää nyt kertaharppauksella. Laajennuksen myötä yksityisautoilijat sekä raskaan kaluston kuljettajat voivat tankata uusiutuvaa polttoainetta liikkuessaan ympäri Suomen. Neste MY uusiutuva diesel on vähäpäästöinen ratkaisu, joka on mahdollista ottaa käyttöön tässä ja nyt, ilman muutoksia olemassa olevaan ajoneuvoon tai moottoriin, kertoo Nesteen Suomen asemaverkoston myynnistä vastaava johtaja Katri Taskinen.

Jakelupisteiden määrä laajenee kevään aikana 70 asemasta 120:n. Kevyen liikenteen jakelupisteiden määrä kasvaa 37 uudella asemalla, joista 24 sijaitsee paikkakunnilla, joissa Neste MY uusiutuvaa dieseliä ei aiemmin ole ollut saatavilla. Raskaan liikenteen jakelupisteiden määrä kasvaa 13 uudella asemalla, mikä tarkoittaa jakelun kasvua 11 uudella paikkakunnalla.  

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Joka kolmas suomalainen voisi lopettaa fossiilisen polttoaineen käytön lähivuosina 

Neste MY uusiutuvan dieselin kysyntä on kasvanut viimeisen vuoden aikana yritysten ja yksityisautoilijoiden keskuudessa. Vuonna 2019 muutama sata yritystä eri aloilta otti uusiutuvan dieselin käyttöön vähentääkseen päästöjään. Kevyen liikenteen puolella tuotetta tarjoavien asemien dieselmyynnistä jopa 20 % on Neste MY uusiutuvaa dieseliä, ja joillakin asemilla pääkaupunkiseudulla sekä Lahdessa Neste MY uusiutuvan dieselin osuus sitä tarjoavien asemien dieselmyynnistä on noussut yli 40 %:iin. 
 
- Suomessa on tunnetusti vanha autokanta ‒ esimerkiksi tänä vuonna ostetut autot romutetaan arviolta vasta lähempänä vuotta 2040. Myös raskas liikenne kulkee Suomessa dieselillä vielä pitkään.   Teettämämme tuoreen kyselyn mukaan kolmasosa suomalaisista olisi valmis vaihtamaan fossiilisen polttoaineen ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon jo kahden vuoden sisällä. Vastaajista 43 % voisi harkita vaihtavansa nykyisen bensa- ja tai dieselauton sähköllä tai kaasulla kulkevaan autoon seuraavan kymmenen vuoden aikana. On selvää, että kaikkia ratkaisuja tarvitaan ja niitä on syytä kehittää jatkuvasti, Taskinen sanoo.
 
Uusiutuvat polttoaineet ovat tehokas tapa vähentää tieliikenteen päästöjä, ja ne sopivat nykyiseen autokantaan. Neste MY uusiutuva diesel lanseerattiin Suomessa tammikuussa 2017, ja sen kysyntä on lyhyessä ajassa kasvanut huomattavasti.   

-Yritykset ja kuluttajat näyttävät omilla valinnoillaan päättäjille ja infrastruktuurin kehittäjille mallia siitä, millaista tulevaisuutta suomalaiset haluavat rakentaa ‒ ostopäätöksen kohdistuminen vastuulliseen vaihtoehtoon nopeuttaa tarjonnan laajentumista markkinoilla yhä useamman ulottuville. Neste MY uusiutuva diesel on konkreettinen ratkaisu, jonka valitsemalla omaa hiilijalanjälkeä voi pienentää välittömästi, Taskinen kiteyttää.  

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Suomen lisäksi Neste MY uusiutuvaa dieseliä on saatavilla Virossa, Latviassa, Liettuassa, Ruotsissa, Alankomaissa sekä Yhdysvaltojen Kaliforniassa ja Oregonissa.