Kuljetus

Volvon henkilöautojen markkinaosuus kahdeksan prosenttia

Volvo jatkaa vuoden toiseksi viimeisen neljänneksen jälkeen lataushybridien sekä nelivetoisten autojen ylivoimaisena ykkösenä Suomen automarkkinoilla. Volvo on kaiken kaikkiaan neljänneksi suurin automerkki 5 763 auton rekisteröinnillä, joista lataushybridejä on 45 prosenttia (2 592 kappaletta). Nelivetoisten henkilöautojen ylivoimainen markkinajohto saavutettiin 21,2 prosentin markkinaosuudella ja 3 245 auton rekisteröinnillä. Yhdeksän kuukauden jälkeen Volvon henkilöautojen markkinaosuus on 8,0 prosenttia.

Volvon markkinaosuus yritysautoissa syyskuun loppuun mennessä on 14,6 prosenttia ja Volvo on Suomen suosituin premium-luokan yritysauto. Automarkkinan kehitykseen nähden Volvo on menestynyt kilpailijoihinsa verrattuna erinomaisen hyvin.

Suomen suosituin Volvo on V60

Suomen suosituin Volvo -malli on V60. Sen lisäksi hyviin tuloksiin päästiin pääasiassa vahvan SUV-malliston ja ladattavien Recharge-mallien suuren kysynnän kautta. SUV-mallien osuus kokonaismyynnistä oli 48,4 prosenttia. Myyntiä vahvisti osaltaan myös mallivuosiuudistuksen tuoma sähköinen lisä perinteisiin bensiini- ja dieselmoottoreihin, jotka ovat koko mallistossa saatavilla nyt kevythybridiversioina.

Sähköajon osuus tasoittaa tietä tulevalle täyssähköiselle XC40 P8 Recharge -mallille

Lataushybridien sähköajon osuus todistaa autoilun sähköistyvän voimakkaasti. Volvon lataushybridimalleilla ajetaan Suomessa sähköllä yli 40 prosenttia kaikesta niiden ajosta. 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Asiakkaamme ovat osoittaneet valmiutensa sähköiseen autoiluun lataushybridien sähköajon ja latausaktiivisuuden perusteella. Lataushybridimme ovat lähes puolet ajastaan sähköautoja, toteaa Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.
 
Volvo Car Finland esitteli XC40 P8 Recharge -täyssähköauton Suomessa alkuvuonna 2020 ja ensimmäiset autot saapuvat maahan tämän vuoden lopulla. Alkuvuonna aloitettu ennakkomyynti on sujunut hyvin. Tähän mennessä autoja on ennakkomyyty lähes 400 kappaletta. Tulevan verotusarvohuojennuksen ja muiden käyttökustannusten vähennyksiä koskevien linjausten uskotaan lisäävän täyssähköautojen kysyntää ensi vuoden aikana huomattavasti.

Volvo Car Finlandin operatiivinen johtaja Jouni Jokinen uskoo vahvaan loppuvuoteen.

- Tämänhetkisen tilanteen mukaan uskomme, että alkuvuoden markkinahäiriön jälkeen jatkamme lähes edellisvuoden tasolla.

Täyssähköauton lisäksi tarjontaa on laajennettu esimerkiksi halutuimmilla Designers Choice -autoilla (XC40, XC60 ja XC90), jotka toimitetaan asiakkaalle käytännössä ilman odotusaikaa.

- Tavoittelemme markkinaosuuden kasvua entisestään. Uskomme, että uusi sähköistynyt mallistomme ja saatavuuden parantuminen mahdollistavat tavoitteen saavuttamisen, päättää Jokinen.