Kuljetus

Raskaiden kuorma-autojen rekisteröinnit laskeneet 23,4 prosenttia vuonna 2020

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin marraskuussa yhteensä 294, mikä on 2,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Tänä vuonna on ensirekisteröity 3 114 kuorma-autoa, joka on 17,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Yli 16 tonnin kuorma-autoja on koko vuonna rekisteröity 2 111, mikä on 23,4 prosenttia alempi lukema kuin viime vuonna. Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja on ensirekisteröity 218, joka on 12,1 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Pakettiautojen ja pienten kuorma-autojen rekisteröintien määrä oli marraskuussa kasvusuunnassa viime vuoteen nähden. Uusia pakettiautoja rekisteröitiin marraskuussa 1 072, mikä on 4,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Marraskuun loppuun mennessä on ensirekisteröity 11 502 pakettiautoa, mikä on 15,3 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Pieniä alle 6 tonnin kuorma-autojen rekisteröintien määrä oli marraskuussa 16,1 prosenttia viime vuoden marraskuuta vilkkaampaa. Pieniä kuorma-autoja on alkuvuoden aikana ensirekisteröity 785, joka on lähes sama määrä kuin viime vuonna.

Koronaviruspandemia käänsi raskaiden kuorma-autojen rekisteröinnit laskuun huhtikuun jälkneen. Lasku pysähtyi kesän aikana ja kääntyi uuteen nousuun syyskuussa. Marraskuu oli jälleen hieman hiljaisempi. Lähes kaikkien merkkien rekisteröintimäärä jäi lokakuusta. Poikkeuksena Mercedes-Benz, jolle marraskuu oli tarkastelujakson paras kuukausi.