Kuljetus

Raskaiden kuorma-autojen kysyntä vielä selvästi pakkasella viime vuoteen nähden

Yli 16 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin tammikuussa 235, joka jää 10,6 prosenttia vuoden 2020 tammikuun määrästä. Raskaimpien kuorma-autojen kysyntää on laskenut kuljetusten kokonaismäärän aleneminen viime vuoden aikana. Väyläviraston liikennemäärätilastojen mukaan raskaan liikenteen liikennemäärä oli päätieverkolla viime vuonna lähes 5 prosenttia pienempi kuin vuonna 2019.

Merkkikohtaisia rekisteröintimääriä tarkisteltaessa tämä näkyy laskuna kaikilla valmistajilla, lukuun ottamatta Volvoa, jonka rekisteröintimäärä nousi selvästi viime tammikuusta.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin tammikuussa yhteensä 345, joka on 5,5 prosenttia viime vuoden tammikuuta vähemmän.

Pakettiautojen ja pienten kuorma-autojen ensirekisteröintien määrä kasvussa

Pakettiautoja ensirekisteröitiin tammikuussa yhteensä 1 303, joka on noin 2,3 prosenttia viime vuoden tammikuuta enemmän. Pieniä, alle 6 tonnin kuorma-autoja rekisteröitiin 83, joka on 6,4 prosenttia viime vuoden tammikuuta suurempi lukema. Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin 27, joka on 12,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Pakettiautojen ja pienten kuorma-autojen kysyntä on toipunut koronatilanteesta henkilöautoja ja raskaita kuorma-autoja nopeammin.