Metsäkoneurakointi

Perheyrityksen perikuva: Metsäpesälä Oy

Pudasjärven Jongun kylässä pääpaikka pitävä Metsäpesälä Oy on pitkän linjan puunkorjuuyritys. Puun ajamisen jo 15-vuotiaana aloittanut Osmo Pesälä muistelee työn 1970-luvun maataloustraktorilla ja joutsalaisella olleen välillä melkoista taistelua. Mutta niin vain metsurien tekemä puu siirtyi teiden varsille jo tuolloin.

1. Kehitystyötä on tehtävä jatkuvasti, jos meinaa pärjätä. Yrittäjä ei voi vedota toiminnassaan siihen, että näin on ennenkin tehty, Osmo Pesälä muistuttaa. | 2. Timo Pesälä aikoo edetä yrityksen ruorissa hyväksi havaitulla tavalla. Toimintaa viilataan entistä terävämpään iskuun ja yritystä laajennetaan mahdollisuuksien mukaan. Vauhti on ollutkin varsin kova, sillä kolmen vuoden sisään yrityksen käyttöön on hankittu kolme ketjua lisää. | 3. Veljeksistä vanhin, Kari Pesälä on toiminut myös opettajana Muhoksen metsäkonekoululla. Veri veti kuitenkin takaisin savotalle.

Alkuun yritystoimintaa harjoitettiin toiminimellä ja vasta vuonna 1996 yritysmuodoksi tuli osakeyhtiö. Työtä tehtiin alkuun useammalle toimijalle, mutta nykyään Stora Enso on suurin toimeksiantaja. Lisäksi Metsähallitus on tullut merkittäväksi työllistäjäksi viime vuosina. Metsähallituksen työt ovat pääosin Kainuun maakunnassa. Stora Enson savotat Pudasjärven ympäristössä ovat Metsäpesälän ja Veljekset Tauriainen Oy:n yhdessä omistaman Pudasjärven Metsäpalvelu Oy:n vastuulla. Yrityksellä on metsätalousinsinööri huolehtimassa työmaista ja logistiikasta.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.