Ajankohtaista

Tilaajallakin on vastuu

Tilaajavastuulain sisältö on usein tulkittu niin, että kunhan kaikki tarvittavat lakipykälät ja dokumentit ovat kunnossa, niin kaikki on kunnossa. Traficomin Pasi Hautalahti Seinäjoelta muistuttaa kuitenkin, että tilaaja ei saa asettaa sopimusehtoihin liian tiukkoja vaatimuksia taksojen ja aikataulujen suhteen.

Hautalahti kertoo havainneensa poliisin kanssa yhteistyössä tekemillään valvontamatkoilla, että raakapuun kuljetukset on pantu melko ahtaalle. Ratsioissa Hautalahdelle on selvinnyt, että metsäyhtiön tilaamat kuljetukset perustuvat ihan säännöllisesti ylikuormiin. Isoilla metsäyhtiöillä on kyllä leikkurit käytössä, mutta ne toimivat vasta 78 tonnista ylöspäin eli käytännössä on liki pakko ottaa pari tonnia ylikuormaa, jotta kuljetusyrityksen kassaan jäisi jotain. Laki mahdollistaa tilaajan saattamisen vastuuseen, jos asiakas taloudellisella toiminnalla painostetaan tekemään laittomuuksia.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.