Kuljetus

Vanhenevatko renkaat?

Rengasvaraston tärkein ominaisuus on varjo. Sekä varastoitavien renkaiden että varaston puhtaudesta kannattaa myös pitää hyvää huolta. Varaston lattialla oleva öljy ja muut mahdolliset kemikaalit ovat myrkkyä kumille.

Välillä netissä käydään kiivastakin keskustelua renkaiden vanhenemisesta. Joidenkin mielestä renkaat ovat tuoretavaraa, eli ne on saatava alle mahdollisimman heti valmistamisen jälkeen. Toiset ovat sitä mieltä, että oikein säilytettynä käyttämättömät renkaat säilyvät uuden veroisina maailman tappiin.

Soittokierros rengasalan asiantuntijoille paljasti, että totuus lienee jossain näiden kahden ääripään välillä. Pääsääntönä voidaan pitää sitä, että renkaita hankittaessa kannattaa valita mahdollisimman tuore valmistuserä, jos valitsemaan pääsee. Useimmiten rengasliikkeissä myydään kuitenkin kohtuullisen tuoretta tavaraa eikä valintatilanteita tule eteen.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.