Metsäkoneurakointi

Sampo Rosenlew laajentaa valikoimaansa suuremmille savotoille

Sampo FR68 prototyyppi 14 tonnin kuormankantokapasiteetilla. Myynti alkaa vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskalla.

Vuoden 2018 FinnMETKOn rajuimmat lanseeraukset teki Sampo Rosenlew, joka toi näytille peräti kolme täysin uutta konemallia. FR48 ja FR68 kuormatraktorien, sekä HR86 harvesterin myötä Sampo Rosenlew tulee mukaan kilpailemaan markkinaosuuksista myös ensiharvennuksia suurempien savotoiden koneilla.

Joulukuussa 2017 Sampo Rosenlew tiedotti ostaneensa kurikkalaisen Logman Oy:n konkurssipesän. Yhtiö tiedotti tuolloin, ettei nykyisten Logman-mallien valmistusta jatketa, mutta samalla alkoivat spekulaatiot siitä, millä tavalla hankinta tulee näkymään Sampon metsäkonepuolen strategiassa, jota johtamaan palkattiin samoihin aikoihin liiketoimintajohtaja Hannu Hietikko. Intialainen monialajätti Mahinda & Mahindra omistajana takaa, että resursseja metsäkoneisiin satsaamiseen löytyy tarvittaessa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yli kahden vuosikymmenen kehitystyö on tehnyt HR46x harvesterista kilpailukykyisen työkalun ensiharvennuksilla, ja sen myynti onkin voimakkaassa kasvussa. Sen työparina on toiminut FR28 kuormatraktori, joka on kahdeksanpyöräinen kone 10 tonnin kuormakapasiteetilla. Metkossa estradille tuotiin täysin uudet konemallit, jotka soveltuvat myöhemmistä harvennuksista aina uudistushakkuisiin asti.

FR46 kuormatraktorin myynti käynnistyi metkosta. Kyseessä on pikkuveljensä FR28:n pohjalta kasvatettu kuormakone vaativampiin lumi- ja maasto-olosuhteisiin. Merkittävimpiä eroja pikkuveljeen verrattuna on vahvistettu voimansiirto Heavy Duty teleillä ja akselistoilla, suuremmat 26,5 tuuman pyörät ja 12 tonnin kuormankantokapasiteetti.

Lauri Ketonenkin kävi tarkastamassa Sampon uutuudet ja vaihtamassa kuulumiset liiketoimintajohtaja Hannu Hietikon kanssa.

FR68 kuormatraktorista metkossa nähtiin prototyyppi. Sen myynti ja tuotanto pyritään aloittamaan vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla. Täysin uusi kahdeksanpyöräinen kuormakone on suunniteltu myöhemmille harvennuksille ja uudistushakkuille. Siinä on 14 tonnin kuormankantokapasiteetti, muunneltava kuormatila ja kääntyvä ohjaamo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

HR86 oli niin ikään vielä protovaiheessa, markkinoille sitä odotellaan myös alkuvuoden aikana. Harvesteri soveltuu lähes kaikille leimikoille HR46x:n jälkeen. Valmistajan mukaan kyseessä on kursailematon, voimakas 8-pyöräinen harvesteri, jossa on vahva 195 kW moottori, kääntyvä ja vakaava ohjaamo, 8-11 metrin liikeratakuormaaja, useita harvesteripäävaihtoehtoja ja vahva HD voimansiirto, kuten myös FR68 kuormatraktorissa, jonka työpariksi uutuutta tarjotaan.

Uusien konemallien lisäksi Sampo Rosenlew kehittää myös huoltoyrittäjäverkostoaan, ja yritys hakeekin uusia asiakaspalveluhenkisiä yrittäjiä sopimuskorjaajiksi.

Sampo HR86 prototyyppi, FR68 kuormatraktorin työpari.