Kuljetus

AdBlue – Puhtaampaa hengitysilmaa koneen käyttäjille

AdBlue on ureasta ja kemiallisesti puhdistetusta vedestä valmistettavan liuoksen kauppanimi. Sitä hyödynnetään dieselkäyttöisten ajoneuvojen pakokaasujen typen oksidien päästöjen alentamiseen. AdBlue ei ole dieselin lisäaine, vaan sitä ruiskutetaan kuumien pakokaasujen joukkoon. Lämmössä urea hajoaa ammoniakiksi ja hiilidioksidiksi, jotka SCR-katalysaattorissa pelkistyvät vaarattomaksi typpikaasuksi ja vesihöyryksi.

Metsäkone- ja muille koneurakoitsijoille Yara Air1:tä on saatavilla eri kokoisissa pakkauksissa 10 litran kanistereista 1000 litran IBC-kontteihin.

Yara on maailman suurin AdBlue valmistaja noin 40 prosentin markkinaosuudellaan. Yhtiö toimii globaalisti noin sadalla markkinalla, niin Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa kuin Aasiassakin. Kaikkialla missä Euro V- tai Euro VI-standardin dieseleitä liikkuu. Kaikilla suurilla markkinoilla toimivat omat tuotantolaitokset, näin varmistetaan, että asiakkaiden saatavilla on aina tuore ja laadukas tuote. AdBlue säilyy oikein varastoituna priimana noin 1,5 vuotta tuotantoajankohdasta. Alkuvuodesta Yara avasi maailman suurimman AdBluen tuotantolaitoksen Saksan Brunsbüttelissa, lähellä Hampuria.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.