Metsäkoneurakointi

Suomen ensimmäinen – Rottne H14C

Pasi Havimäki on toiminut metsäkoneurakoitsijana jo yli vuosikymmenen ajan. Puuta hakataan Kurikassa ja sen ympäryskunnissa Isojoen sahalle, yhdellä koneella kahdessa vuorossa. Kun vuoden 2012 John Deere 1270E-harvesterin mittariin ehti kertyä yli 15 tuhatta tuntia ja vaihto uudempaan alkoi olla ajankohtainen, yrittäjä tutki huolellisesti eri vaihtoehtoja. Lopulta valinta osui tällä puolen lahtea hieman harvinaisempaan siniseen metsäkoneeseen.

Pasi Havimäki urakoi pääosin Laihian, Ilmajoen, Kurikan ja Jalasjärven metsissä Isojoen Sahalle. Kone työskentelee kahdessa vuorossa, toisena kuskina on Petteri Mäenranta. Havimäen Rottne H14C on varustettu edessä kahdella 26,5 tuumaisella renkaalla, takana on yksi 34 tuumainen. Kahdeksanpyöräinen mallikin olisi Havimäkeä kiinnostanut, mutta ainakaan toistaiseksi tästä koneesta ei ollut sellaista saatavilla.

Havimäen hankkima päätehakkuuharvesteri Rottne H14C on mallin ensimmäinen yksilö Suomessa. Ajatus merkin vaihtoon syntyi entuudestaan tutun myyjän, Suomen Työkoneen Timo Yli-Hakolan aloitteesta.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.