Kuljetus

Uusi Mercedes-Benz Citan tulee saataville tila- ja tavara-autona - sähkömalli ensi vuonna

Citan tulee saataville matkustajakäyttöön räätälöitynä Tourer- ja tavarankuljetuksiin soveltuvina pakettiautoversiona. Muotoilultaan 4,5 metrin mittainen uusi Citan on tasapainoisten mittasuhteiden ansiosta massasta erottuva ja tasapainoinen. Muotojen dynaamisuutta on korostettu lihaksikkaalla hartialinjalla ja erottuvilla pyöränkaarilla, jotka erottavat mallin normaaleista kompakteista henkilö – ja pakettiautoista.

Uuden Citanin kompaktit ulkomitat yhdistettynä ulkomittoihin nähden runsaisiin sisätiloihin avaavat mahdollisuuksia vastata monien asiakasryhmien tarpeisiin. Kookkaat liukuovet yhdessä matalan kuormauskynnyksen kanssa mahdollistavat helpon pääsyn sisätiloihin sekä sujuvan kuormauksen. Henkilöautoversiossa liukuovet ovat vakiovaruste korin molemmin puolin ja pakettiautoversiossa korin vasemmalla puolella. Molempien mallien akseliväli on 2,7 metriä, jonka ansiosta jo vakiopituisen Citanin sisätilat ovat suuremmat kuin edeltävässä mallissa. Pitkäakselivälinen versio tulee myyntiin myöhemmin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Matkustajien suojana on Mercedes-Benzin taattu turvallisuus. Citanin esimerkillinen kokonaisturvallisuus muodostuu vankasta korirakenteesta, törmäysenergian vaimennusvyöhykkeistä sekä nykyaikaisista avustinjärjestelmistä. Mallista riippuen matkustajien suojana on jopa seitsemän turvatyynyä. Muita vakio- tai valinnaisvarusteisia turvavarusteita ovat esimerkiksi aktiivinen hätäjarrutusassistentti, aktiivinen kaistavahti, aktiivinen etäisyysavustin Distronic, aktiivinen katveavustin, nopeusrajoitusavustin, aktiivinen ohjausavustin, mäkilähtö-, sivutuuli- ja vireystila-avustimet.

eCitan sähköistää malliston vuoden 2022 toisella puoliskolla

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uusi Citan-mallisto saa täydennystä täyssähköisen eCitan-mallin myötä noin vuoden kuluttua. Sen ennakoitu WLTP-toimintamatka yhdellä latauksella on 285 kilometriä. Energiaa edessä sijaitsevalle sähkömoottorille ammennetaan 44 kWh:n akustosta, joka voidaan ladata nopeimmillaan DC-pikalatauksella täyteen 40 minuutissa. eCitan tulee saataville sekä henkilö- että tavara-autona.