Kuljetus

Mercedes-Benz tutki: Reilusti yli tuhat yritystä harkitsee vakavasti ripeää siirtymistä sähköön lähijakelu-, palvelu- ja henkilökuljetusliikenteessä

Vehon toteuttaman Professional Test-kampanjan idea on tarjota valituille yrityksille heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa sopiva täyssähköinen auto kahden viikon ajaksi koeajoon.

Mercedes-Benzin strategiana on tukea voimakkaasti liikenteen käyttövoimamuutosta henkilöautojen rinnalla myös hyötyajoneuvoliikenteessä. Veho kysyi syksyn aikana Mercedes-Benzin kotisivuilla, radiossa, sanomalehdissä ja SOME-kanavissa yrityksiltä halukkuutta koeajokampanjan välityksellä kokeilla sähköauton soveltuvuutta omaan toimintaansa. Peräti yli 1200 yritystä ilmoittautui halukkaaksi osallistumaan testiin.

Mercedes-Benzin strategiana on tukea voimakkaasti liikenteen käyttövoimamuutosta henkilöautojen rinnalla myös hyötyajoneuvoliikenteessä. Käytännössä tämä siirtymä tarkoittaa ensin päästöjen vähentämistä siellä missä niitä syntyy eniten suhteessa ajettuihin kilometreihin eli syklisessä taajamaliikenteessä. Mercedes-Benz tarjoaa liikenteen sähköistämisen toteuttamiseksi runsaasti vaihtoehtoja eri tarpeisiin: henkilöauton ajokortilla ajettaviin tavarakuljetuksiin eViton ja eSprinterin ja henkilökuljetuksen moninaisiin tarpeisiin eVito Tourer tila-auton ja EQV:n.

Mercedes-Benzin strategiana on tukea voimakkaasti liikenteen käyttövoimamuutosta henkilöautojen rinnalla myös hyötyajoneuvoliikenteessä.

1248 yritystä halusi kerätä tietoa ja testata sähköauton soveltuvuutta omassa käytössään

- Sähköautoista kiinnostuneiden yritysten lukumäärä oli järisyttävän suuri ja ylitti rajusti kaikki odotuksemme. Hämmentävää oli myös se, että jo lähes tuhat yritystä ilmoitti halukkuutensa liittyä testiryhmään jo ensimmäisen kampanjaviikon aikana. Tämä vahvisti käsitystämme siitä, että yhä useammalla yrityksellä sähkö on noussut aidosti varteenotettavaksi käyttövoimavaihtoehdoksi myös hyötyajoneuvoliikenteessä, kiteyttää tulokset Vehon markkinointijohtaja Janne Hällfors.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vehon toteuttaman Professional Test-kampanjan idea on tarjota valituille yrityksille heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa sopiva täyssähköinen auto kahden viikon ajaksi koeajoon. Kampanjan tavoite on tehdä sähköautoiluun tutustuminen mahdollisimman helpoksi, joten Mercedes-Benz tarjoaa testiautoihin ilmaiset julkiset latauksen testin ajaksi sekä soveltuvin osin myös mobiilin latausratkaisun kuljettajan käyttöön.

Kaikkiin koeajoautoihin on liitetty suomalaisen Driveco Oy:n energiankulutuksen seurantajärjestelmä, jonka avulla yritys voi suoraan verrata sähköauton energiakuluja polttomoottoriautoon, lataustiheyttä ja eri reittivalintojen vaikutusta kulutukseen.

Kampanjan hakuaikana peräti 1248 yritystä ilmoittautui halukkaaksi osallistumaan Professional Test-kampanjaan ja vastaanottamaan täyssähköisen jakelu- tai tila-auton osaksi kalustoaan testikäyttöön kahden viikon ajaksi seuraavan 12 kuukauden aikana. Kirjallisten perusteluiden perusteella näistä yrityksistä 150 valikoitui testiin mukaan. Yritykset toimivat eri toimialoilla yhden miehen asennusliikkeestä aina keskisuureen satoja henkilöitä työllistävään monialayritykseen saakka ja sijaitsevat kattavasti koko Suomen alueella. Tarjolla olevasta mallistosta suosituimmat mallit hakemuksissa olivat tavara-autot Mercedes-Benz eVito ja eSprinter. Kolmasosa yrityksistä kertoi pohtivansa täyssähköisen kookkaan tila-auton, Mercedes-Benz eVito Tourer tila-auton tai EQV:n soveltuvuutta heidän tarpeisiinsa.

Mercedes-Benz tarjoaa liikenteen sähköistämisen toteuttamiseksi runsaasti vaihtoehtoja eri tarpeisiin: henkilöauton ajokortilla ajettaviin tavarakuljetuksiin eViton ja eSprinterin ja henkilökuljetuksen moninaisiin tarpeisiin eVito Tourer tila-auton ja EQV:n.