Kuljetus

Toyota Hiluxille International Pick-up Award 2022/2023-palkinto

Toyota Hilux on voittanut International Pick-up Award 2022/2023-palkinnon. Voitto julkistettiin Solutrans 2021 -näyttelyssä Ranskan Lyonissa.

- Joka toinen vuosi vuodesta 2009 lähtien järjestetty International Pick-up Award (IPUA) -palkinto on annettu parhaalle tonniluokan pick-up -autolle, kertoi Jarlath Sweeney, kansainvälisen Vuoden pakettiauto -kilpailun tuomariston puheenjohtaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Pick-upit ovat todellisia monikäyttöautoja, joita myydään ympäri maailmaa. Niin autot kuin markkinat kehittyvät, ja se näkyy monien merkkien panostuksessa suorituskykyyn, turvallisuuteen ja mukavuuteen.

Monia palkintoja ja tunnustuksia kerännyt kahdeksannen sukupolven Toyota Hilux keräsi tuomaristolta kehuja niin voimalinjansa, käsiteltävyytensä kuin legendaarisen laadun, luotettavuuden ja kestävyytensä ansiosta. Lisäksi kansainvälisen Vuoden pakettiauto -kilpailun tuomaristoa miellytti Hiluxin kyky toimia niin vapaa-ajan ajoneuvona kuin työkäytössä, todellisena monikäyttöautona.

Kilpailutulosta kommentoi Didier Gambart, Vice President, Toyota Motor Europe Sales, Marketing and Customer Experience:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Hilux on aina ollut erinomainen esimerkki merkkiimme liitettävistä tunnuksista - laadusta, luotettavuudesta ja kestävyydestä. Sen lisäksi sen huippuunsa hiotut maasto-ominaisuudet ovat tehneet Hiluxin yli 50 vuoden perinnöstä sen mitä se tänä päivänä on. Uusimman Hiluxin tehokkaan voimalinjan avulla auto soveltuu myös entistä paremmin työkäytön ulkopuolelle. Pidämme tätä palkintoa suuressa arvossa ja tunnustuksena Hiluxin kyvyistä.

Ensimmäisen sukupolven Toyota Hilux nähtiin julkisuudessa ensimmäistä kertaa 21.3.1968 Japanissa. Uutuus esiteltiin vuotta myöhemmin Euroopassa ja on siitä lähtien ollut yksi Toyotan menestyneimmistä malleista.

Laadun, luotettavuuden ja kestävyyden perikuva on osoittanut voittamattomuutensa kerta toisensa jälkeen. Sillä on käyty niin Pohjoisnavalla, Islannin tulivuorilla kuin Etelämantereellakin ja se on niittänyt menestystä Dakar-ralleissa. Hiluxia valmistetaan nykyään kuudessa eri maassa, sitä myydään 180 maassa ja yli 18 miljoonan yksilön voimin on se maailman suosituin tonniluokan pick-up.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Hiluxin lisäksi palkinto korostaa myös Toyotan tavoitteita ja toimia hyötyajoneuvomarkkinoilla. Halu olla voimakas hyötyautoissa näkyy mm. uuden segmentin valtauksella Proace City -mallin osalta, nollapäästöisen tulevaisuuden tuomisella hyötyautoihin Proace EV- ja Proace City EV -malleilla sekä tinkimättömän kyvykkyyden luominen Toyota Hiluxin avulla. Voimakkaalla panostuksellaan Toyota tähtää viiden prosentin markkinaosuuteen Euroopassa vuonna 2023.