Metsäkoneurakointi

Saksalaisrinteissä on suomalaisillakin iso savotta

Tammikuinen hirmumyrsky pyyhkäisi yli Saksan ja kaatoi kymmeniä miljoonia motteja kuusikkoa. Pahimmat myrskytuhot osuivat Sauerlandin alueen jyrkkiin rinnemaastoihin. Myrsky tiesi uusia työ työtilaisuuksia myös suomalaisille koneyrittäjille, kuljettajille ja metsureille. Osa yrittäjistä lähti matkaan ihan omillaan, osalle tarjoutui mahdollisuus tukeutua jo Saksassa aiempien myrskyjen jäljiltä toimivien suomalaisten kokemukseen, osaamiseen ja ennen kaikkea asiakaskontakteihin. Myrskysavotta on nyt jatkunut puoli vuotta eikä loppu vielä näy.

Metsä-Multian Kai Laaja korjaa myrskypuuta Ponsse Bearilla Sauerlandin upeissa, mutta puunkorjuun kannalta haastavissa maisemissa. Maasto ei ole ainoa haaste. Keskikooltaan rajusti yli motin puut tehdään mahdollisuuksien mukana pitkänä.

Petri Temonen innostaa kuljettajia lähtemään ulkomaan töihin, etuja löytyy: Ansiot, kokemus, elämyskin

Timber Agency Finlandin Petri Temonen on urakoinut ulkomailla pitkään, Kokemusta – hyvää ja huonoa - on 10 vuoden aikana karttunut Venäjän, Ruotsin, Ranskan ja Saksan puunkorjuusta.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.