Kuljetus

Mercedes-Benz nousi pakettiautomarkkinan ykköseksi Suomessa

Mercedes-Benz Vito
Mercedes-Benz Vito.

Mercedes-Benzin pakettiautomallit Citan, Vito ja Sprinter ovat alkuvuoden aikana tehneet Suomessa historiallisen kovaa tulosta. Mercedes-Benz on tammi-maaliskuussa noussut kotimaisen pakettiautomyynnin ykkösmerkiksi 642 auton ensirekisteröinnillä. Tämä tarkoittaa 21,5 prosentin osuutta maassa alkuvuoden aikana reksiteröidyistä 2988 uudesta pakettiautosta. Mercedes-Benzin perässä tulevat Volkswagen (15,9 %) ja Toyota (14,1 %). Myydyin Mercedes-malli on Vito (471 kpl), jota seuraavat Sprinter (138) ja Citan (24).

Mercedes-Benzin pakettiautovalmistus ylitti seitsemän miljoonan rajan

Mercedes-Benz Vans saavutti maaliskuussa uuden rajapyykin, kun tuotantolinjoilta valmistui jo 7. miljoonas nykymallistoon kuuluva pakettiauto. Täyssähköisen eSprinter-mallin tilaaja oli Saksissa toimiva Tauben perheleipomo, joka käyttää autoa tuotteidensa lähipäästöttömään jakeluun asiakkailleen. Nykyisen Citan-, Vito- ja Sprinter-malliston sekä niiden sähköisten versioiden laskenta alkaa vuodesta 1992, mutta ensimmäisen tähtikeulaisen hyötyajoneuvon juuret ulottuvat aina vuoteen 1896 saakka.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ensimmäisen sukupolven Sprinter esiteltiin vuonna 1995 ja eSprinter 2019. Se soveltuu täydellisesti myös Tauben leipomon kaltaiseen jakelukäyttöön: korkeakattoisen version sallittu kokonaispaino on 3500 kiloa, ja integroidun pikalatausjärjestelmän ansiosta akku täyttyy 10–80 prosenttiin vain 25 minuutissa. Vuonna 2021 Mercedes-Benz toimitti asiakkailleen kaikkiaan 215 000 Sprinteriä eri versioina.

Taube eSprinter
Taube eSprinter.