Metsäkoneurakointi

Metsäkoneen tuottama data helposti asiakkaan hyödynnettävissä

Ponsse Data API

Ponsse tarjoaa vastuullisia puunkorjuuratkaisuja asiakastarpeita kuunnellen, ja haluaa olla edelläkävijä myös digitaalisten palvelujen kehittäjänä. Ponsse on tuonut markkinoille PONSSE Data API -palvelun, jonka avulla asiakas voi hyödyntää metsäkoneesta saatavan datan helposti ja kustannustehokkaasti suoraan omiin raportointi- ja toiminnanohjausjärjestelmiinsä.

Data API tarjoaa mahdollisuuden analysoida metsäkoneesta saatavaa tietoa tarkalla tasolla, asiakkaan liiketoimintatarpeisiin perustuen. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi hakkuuoperaatioiden laskutukseen tai palkanmaksuun, puunkorjuusta saatuihin tuotostietoihin perustuen. Palvelua voidaan hyödyntää myös esimerkiksi logistiikan tarpeisiin, kun toimintaa suunnitellaan reaaliajassa hakkuuoperaatioiden ollessa käynnissä.

- Data API:n avulla asiakas voi seurata kalustonsa tuottavuutta ja tehokkuutta sekä suunnitella hakkuuoperaatioita entistä tarkemmalla tasolla. Palvelun avulla data voidaan muuttaa arvokkaaksi tiedoksi suoraan asiakkaan omissa järjestelmissä, jolloin esimerkiksi operaatioiden tehokkuus ja ennustettavuus nousevat aivan uudelle tasolle, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Juho Leskinen Ponsselta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Data API -palvelu on hyödyllisin asiakkaille, jotka käyttävät toiminnassaan dataa ja tiedolla johtamista. Palvelun avulla metsäkoneiden tuottaman datan hyödyntäminen on merkittävästi helpompaa sekä edullisempaa, ja se tuo tiedolla johtamisen entistä useamman saataville. Data API -palvelu on käytössä jo esimerkiksi asiakkaallamme UPM:llä Uruguayssä.

Data API:n voi hankkia osaksi PONSSE Manager kokonaisuutta. Manager on uuden sukupolven digitaalisten palveluiden alusta ja metsäkoneen toiminnan hallinnointijärjestelmä, jonka avulla asiakkaat saavat tärkeää tietoa kalustostaan. Se pitää asiakkaat ajan tasalla informaatiosta, jotka vaikuttavat heidän kalustonsa kannattavuuteen ja jonka avulla toimintaa on mahdollista tehostaa.

Katso PONSSE Data API -palvelun asiakashaastattelu tästä.