Tapahtumat

Rekkaconvoy Härmään 11.8.2022

Richard Fearn

Rekkaconvoy saapuu Härmään Power Truck Show’hun 11. elokuuta 2022 tuoden mukanaan kovatasoisen kattauksen autonäyttelyyn osallistuvia rakennettuja ja maalattuja autoja. Rekkaconvoy’ta voidaan pitää Power Truck Show’n epävirallisena aloituksena ja se on erittäin odotettu tapahtuma Suomen maanteillä. Myös muualla Suomessa torstaina tiet ovat täynnä toinen toistaan upeammin rakennettuja ja maalattuja rekkoja, kun kuljetusalan ammattikuskit ympäri Suomen suuntaavat työvälineidensä kera kohti Härmää. Rekkaconvoy antaa pienen ennakkonäytöksen siitä, että mitä Power Truck Show’n autonäyttelyssä tullaan näkemään.

Rekkaconvoy kerää vuosittain letkaan noin 40-50 rakennettua ja maalattua rekkaa, kuorma-autoa sekä myös näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja muita näyttelyyn osallistuvia autoja. Helsingin Vuosaaren satamaan saapuu näyttelyautoja muun muassa Englannista, Italiasta, Itävallasta ja Sveitsistä. Norjan, Ruotsin ja Tanskan autot saapuvat Naantalin satamaan. Pisimmän matkan Härmään tekee Englannin autot, joille matkaa kertyy yli 3000 kilometriä suuntaansa.

Koko komeudessaan convoy on nähtävillä Lempäälän Pirkanhovissa. Sieltä matka jatkuu pitkänä letkana kohti Härmää. Hinausautot K. Sulinko pitää letkaa kasassa pilottiauton saattelemana Lempäälästä lähtien ja se johdattaa letkaa koko loppumatkan Härmään. Viimeinen pysähdys on Jalasjärvellä Jalastuulessa, jossa rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan ja kulkue lähtee vyörymään Härmään. Niin satamissa kuin pysähdyspaikoilla yleisö voi käydä ihastelemassa tapahtumaan saapuvia rekkoja. Teiden varret ja pysäköintialueet ovat täynnä yleisöä, jotka ovat tulleet katsomaan upeita rekkoja ja toivottamaan autoilijoille hyvää matkaa tapahtumaan. Ulkomailta tulevat osallistujat ovat vuosi toisensa jälkeen aivan ihmeissään saamastaan huomiosta. Kuljettajat kiittävät yleisöä vilkuttamalla valoja ja huudattamalla torvea.

Pierre Häll

Lisätietoja convoysta ja aikatauluista:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vuosaaren satamaan saapuu torstaiaamuna 11.8.2022 kello 9.00 autonäyttelyyn osallistuvia maalattuja ja rakennettuja kuorma-autoja. Vuosaaren satamaan saapuneet autot lähtevät omatoimisesti ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia.

Ruotsista saapuvat näyttelyautot saapuvat Naantalin satamaan torstaiaamuna 11.8.2022 noin kello 7.00 ja autot lähtevät ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia. Ruotsin laivalla tulee autoja Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Kahdesta suunnasta tulevat rekkasaattueet kohtaavat toisensa Lempäälän Pirkanhovissa noin kello 11.00. Pirkanhovissa pidetään pieni tauko, josta matka jatkuu noin kello 11.30 entistä isompana saattueena kohti Jalasjärveä. Rekkaconvoyn reaaliaikainen seuranta alkaa Lempäälän Pirkanhovista.

Rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan Jalasjärvellä Neste Jalastuulessa noin kello 14.00-14.30, jossa autoilijat pitävät noin puolen tunnin ruokatauon. Sen jälkeen upea rekkaconvoy valtaa maantien kohti Härmää ja Power Truck Show’ta.

Hinausautot K. Sulinko pitää letkaa kasassa pilottiauton saattelemana Lempäälästä lähtien.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kiho ja Sulinko yhteistyössä pitävät reaaliaikaista seurantaa päällä, josta pääset seuraamaan kulkueen etenemistä reaaliaikaisesti seuraavan linkin kautta: https://www.kiho.fi/rekkaconvoy/.