Metsäteollisuus

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalla valmistaudutaan vuoden 2022 vuosihuoltoseisokkiin

Äänekosken biotuotetehdas

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalla pidetään vuoden 2022 vuosihuoltoseisokki viikolla 40. Tuotannon pysäytys aloitetaan osastoittain sunnuntaina 2.10.2022. Seisokin aikana tehtaalla tehdään tarvittavia huolto-, puhdistus- ja kunnossapitotöitä. Merkittävimmät seisokkityöt ovat soodakattilan tarkastukset, keittimen syöttölaitteiden vaihto, pesureiden huollot sekä puunkäsittelyn korjaustyöt. Tehtaan uudelleenkäynnistys aloitetaan torstaina 6.10.2022.

- Säännölliset vuosihuoltoseisokit ovat keskeisessä roolissa, sillä niiden avulla varmistamme tehtaidemme turvallisen ja tehokkaan toiminnan. Turvallisuus on vuosihuoltoseisokin ykkösasia. Tavoitteenamme on varmistaa kattavien ennakoivien toimenpiteiden ja turvallisuusohjeiden avulla sekä oman henkilöstömme että yhteistyökumppaneidemme turvallisuus, toteaa Äänekosken biotuotetehtaan tehtaanjohtaja Ari-Pekka Vanamo.

Vuosihuoltoseisokin aikana Äänekosken tehdasalueella työskentelee oman henkilöstön lisäksi noin 1 000 yhteistyökumppanin edustajaa. Vaikka koronarajoituksia on purettu, on terveysturvallisuus huomioitu myös vuosihuoltoseisokin valmisteluissa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Korostamme edelleen hyvän käsihygienian merkitystä ja painotamme ainoastaan täysin oireettomana työskentelyä. Jos tehtaalla ilmenee koronatapauksia, kartoitamme mahdolliset altistuneet. Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta ja olemme varautuneet lisäämään koronatestausta- ja rajoituksia, jos tilanne niin vaatii, Vanamo kertoo.