Metsäteollisuus

Stora Ensolta uusi ratkaisu vähähiiliseen rakentamiseen

Stora Enso tuo markkinoille Sylva™ by Stora Enson vastaukseksi vastuullisten ja innovatiivisten rakentamisen ratkaisujen kysyntään. Massiivipuinen Sylva-rakennussarja koostuu mittojen mukaan esivalmistetuista rakennuselementeistä, jotka toimitetaan työmaalle juuri ajallaan. Ratkaisu nopeuttaa rakentamista, pienentää kustannuksia, tehostaa raaka-aineen hyödyntämistä ja tuottaa vähemmän päästöjä kuin betoni tai teräs.

- Yksi tärkeimmistä syistä sille, miksi rakennusalan hiilidioksidipäästöt ovat nousseet huippuunsa, on se, että alalla ollaan liikaa runsaspäästöisten materiaalien, kuten teräksen ja betonin, varassa. Viimeaikaiset massiivipuuhun pohjautuvat tekniset innovaatiot auttavat vähentämään riippuvuutta näistä materiaaleista. Nykyään puusta pystytään rakentamaan entistä korkeammalle, lujemmin ja kevyemmin, ja nyt Sylva tekee siitä entistä helpompaa, toteaa Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Lars Völkel.

Lars Völkel

Sylva on Stora Enson valikoima jalostettuja ja esivalmistettuja tuotteita, kuten ristiinliimattuja puuelementtejä (CLT), viilupuuta (LVL) ja liimapuutuotteita (GLT). Sylva-sarja sisältää kaiken tarvittavan modernin ja vastuullisen puurakenteen rakentamiseksi vähähiilisesti. Mittojen mukaan valmistettujen seinien, lattioiden, kattojen, portaikkojen, palkkien ja pylväiden avulla massiivipuuta voidaan hyödyntää kaikenlaisissa rakennuksissa, sillä ne ovat sovitettavissa projektien tarpeiden mukaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Itävallan Ybbsiin rakenteilla oleva Stora Enson automatisoitu pinnoituslinja parantaa Sylva-tuotteiden arvoa ja laatua entisestään, sillä puutuotteisiin voidaan linjalla lisätä laadukkaita vesipohjaisia pinnoitteita, jotka suojaavat niitä kosteudelta, auringonvalolta, hyönteisiltä ja palamiselta. Se lyhentää rakennusaikaa, pienentää rakennusyhtiöiden kustannuksia, tuo lisäarvoa ja parantaa tuotteen laatua.

- Toimittamalla työmaille valmiita ja helposti asennettavia elementtejä vastaamme kasvavaan trendiin, jossa osa rakentamisesta tapahtuu jo ennen työmaavaihetta, ja tarjoamme ratkaisun alan työvoimapulaan. Sylva by Stora Enso on tässä suhteessa mullistava ratkaisu, joka myös korvaa betonia ja terästä uusiutuvalla puulla mahdollistaen kiertotalouden mukaisen ja vähähiilisen rakentamisprosessin, sanoo Stora Enson Building Solutions -yksikön johtaja Mathieu Robert.

Mathieu Robert

Puutuotteet voivat auttaa muuttamaan rakennusalaa kasvihuonekaasupäästöjen lähteestä hiilivarastoksi. Jokainen puukuutiometri, jolla korvataan uusiutumattomia materiaaleja, vähentää hiilidioksidipäästöjä keskimäärin 1,5 tonnilla. Puurakennukset varastoivat tämän hiilen sukupolvien ajaksi. Kun rakennusmateriaalina käytetään puuta, päästöt voivat pienentyä välittömästi jopa 70 prosenttia, ja näin rakennusala voi olla osa ratkaisua ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi.

Stora Enso, vähähiilinen rakentaminen