Metsäteollisuus

Metsä Fibrelle kansainvälinen tunnustus tulevaisuusorientoituneesta työstä

EFGM Global award

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on saanut jälleen tunnustusta kansainvälisessä EFQM-laatupalkintokilpailussa, jossa yhtiö saavutti EFQM Global Award 2022 7 Diamonds -arvion ja voitti Outstanding Achievement for Future Focus -palkinnon. Erityiskiitosta Metsä Fibre sai EFQM-arvioitsijoilta keskittymisestä vahvasti tulevaisuuteen sekä ainutlaatuisesta kyvystään yhdistää pidemmän aikavälin visio ja strategia päivittäiseen tekemiseen myös lyhyellä aikavälillä.

- Olemme iloisia ja ylpeitä saamastamme tunnustuksesta. Visiomme mukaisesti haluamme olla asiakkaiden halutuin kumppani ja kannattavin kestävää kasvua luovien biotuotteiden valmistaja. Tavoittelemme kestävää erinomaisuutta teollisella tehokkuudella, pitkäaikaisilla asiakassuhteilla ja uusilla kestävää kehitystä edistävillä ratkaisuilla. Otamme kestävän kehityksen huomioon kaikessa toiminnassamme ja kehitämme aktiivisesti kestäviä ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi. Yhtiömme strategian toteuttamisen perustana on henkilöstömme sitoutuminen ja osaaminen, eli meidän kaikkien päivittäinen tekeminen. Esimerkkejä investoinneistamme tulevaisuuteen ovat Raumalla käynnistetty maailman modernein mäntysaha sekä Kemiin rakennettava uusi biotuotetehdas. Nämä investoinnit tukevat osaltaan strategisten tavoitteidemme saavuttamista, kertoo Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen.

- Metsä Fibren toiminnan keskeisenä periaatteena on jatkuva parantaminen. Hyödynnämme EFQM-mallia Metsä Fibren toiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen. Tässä työssä ulkopuolelta tuleva ja kokeneilta arvioitsijoilta saatu palaute on meille erittäin arvokasta, Nousiainen jatkaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

EFQM Excellence -mallia käytetään toiminnan arviointi- ja kehittämistyökaluna kymmenissä tuhansissa organisaatioissa sekä yksityisellä että julkisella sektorilla eri puolilla maailmaa. EFQM-kilpailun tavoitteena on tunnistaa edelläkävijäorganisaatioita, joilla on esittää selkeitä tuloksia strategiansa toimeenpanemisesta ja toimintansa jatkuvasta parantamisesta.

Metsä Fibre osallistui nyt kolmatta kertaa kansainväliseen EFQM-laatupalkintokilpailuun, jossa se ylsi yhdeksi finalistiksi vuonna 2015. Vuonna 2019 Metsä Fibre paransi tulostaan tasolle Recognised for Excellence 6 Stars ja voitti Outstanding Achievement of Sustainability -palkinnon. Tänä vuonna Metsä Fibre paransi jälleen tulostaan tasolle EFQM Global Award 2022 7 Diamonds ja voitti Outstanding Achievement for Future Focus -palkinnon. Vuonna 2012 yhtiö voitti Suomen Laatupalkintokilpailun.