Metsäteollisuus

Koskisen investoi materiaalitehokkuuteen ja modernisoi vanerin tuotantoa

Puutuoteyhtiö Koskisen investoi Järvelässä sijaitsevalla vaneritehtaalla uuteen karattomaan sorvilinjaan. Uusi sorvilinja tehostaa puuraaka-aineen käyttöä ja parantaa mahdollisuuksia aiempaa pienemmän tukkiläpimitan käyttöön viilun valmistuksessa. Investoinnin arvo on noin 2 miljoonaa euroa.

koskisen

Uusi linja rakennetaan nykyisten sorvilinjojen rinnalle. Sorvilinja toteutetaan kokonaistoimituksena ja sen asennukset aloitetaan elokuussa 2023. Tavoitteena on ottaa uusi linja käyttöön loppuvuodesta 2023.

- Uudella sorvilinjalla parannetaan vaneritehtaan puunkäytön tehokkuutta ja uudistetaan valmistusprosessia modernilla ratkaisulla, sanoo Koskisen projektipäällikkö Kimmo Ahonen.

sorvilinja

Koskisen yksi keskeinen strateginen teema on materiaalitehokkuus ja puuraaka-aineen täysimittainen hyödyntäminen arvoketjun eri vaiheissa. Investointi tukee yhtiön strategian toteuttamista ja luo pohjaa vanerivalmistusprosessin automaatiotason nostamiselle.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Koska uusi linja on täysin automatisoitu, sen odotetaan olevan erittäin kustannustehokas. Energiatehokkuutensa ansiosta sen hiilijalanjälki on myös pieni, Ahonen lisää.

Tuotannossaan Koskisen panostaa systemaattisesti ratkaisuihin, joissa voidaan hyödyntää puuraaka-aine tehokkaasti kokoluokasta riippumatta. Näin läpimitaltaan pienemmät tukkiluokat on jatkossa mahdollista käyttää hiiltä pitkään sitovien tuotteiden valmistukseen. Tämä monipuolistaa myös mahdollisuuksia raaka-aineen saatavuudessa.