Kuljetus

Michelin testaa ilmattomia uutuusrenkaita

Lähes 50:ssä DHL Express -pakettiautossa otetaan käyttöön ilmattomat Michelin UPTIS -renkaat, jotka toimitetaan Singaporeen vuoden 2023 loppuun mennessä. Pilottiohjelma aloitetaan ensimmäisillä ajoneuvoilla, jotka ajavat ensimmäiset jakelureittinsä 10. tammikuuta alkaen.

Michelin UPTIS

DHL:n ja Michelinin yhteistyön ansiosta Michelinin ilmaton prototyyppirengas on ottanut jälleen uuden askeleen eteenpäin. Michelinin ensimmäisiä UPTIS-renkaita markkinoidaan nyt todellisissa olosuhteissa — vuosi ennen suunniteltua aikataulua.

​Michelin UPTIS -prototyyppi on puhkeamaton pyörä-/rengaskokoonpano, jossa ei ole paineilmaa ja joka on tarkoitettu henkilöautoille ja kevyille pakettiautoille. Ilma on korvattu ainutlaatuisella rakenteella, joka pystyy kantamaan auton painon. Tämä varmistaa pyörän kestävyyden ja takaa ajomukavuuden sekä turvallisuuden. Rengas on suunniteltu plug-and-play-ratkaisuksi, jonka avulla käyttäjät voivat ajaa mukavasti eikä heidän tarvitse huolehtia teillä olevista, renkaisiin vaikuttavista vaaratekijöistä. Uutuusrengas vähentää myös rengasrikkojen vuoksi hävitettävien renkaiden määrää.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

​Michelin UPTIS -renkaan avulla DHL voi optimoida kalustonsa tuottavuuden ja varmistaa liiketoiminnan katkeamattomuuden, kun rengaspaineongelmat ja puhkeamiset poistuvat. Tämä pidentää renkaiden vaihtoväliä, mikä puolestaan vähentää hävikkiä.

​- Ympäristöystävällisen logistiikan edelläkävijänä olemme innoissamme saadessamme kokeilla Michelinin ilmattomia renkaita ajoneuvoissamme Singaporessa. Kestävän kehityksen edistämiseksi olemme muuttaneet 80 ajoneuvoamme sähkötoimisiksi pakettiautoiksi. Tämä yhteistyö on meille uusi tärkeä vaihe pyrkiessämme parantamaan jakeluketjun loppupään toimintojen ympäristöystävällisyyttä ja saavuttamaan nollatason hiilipäästöt DHL:n koko verkostossa maailmanlaajuisesti, sanoo DHL Express Singaporen toimitusjohtaja Christopher Ong.

DHL Singapore

​- Michelin UPTIS on mullistava innovaatio rengasalalla. Tämä on seurausta noin viidestäkymmenestä patentista, jotka liittyvät renkaan rakenteeseen ja huipputeknologisiin materiaaleihin. Uutuusrengas on osoitus Michelinin innovaatiokyvystä turvallisemman ja ympäristön kannalta paremman liikkuvuuden edistämiseksi. Olemme iloisia siitä, että DHL luottaa Micheliniin ja varustaa kalustonsa ensimmäisillä Michelin UPTIS -renkailla, jotka on tuotu markkinoille vuoden verran etuajassa, Michelin-konsernin OEM-toimintojen johtaja Bruno De Feraudy toteaa.

​Ilmaton teknologia on avainasemassa Michelinin visiossa täysin kestävän kehityksen mukaisesta renkaasta vuoteen 2050 mennessä. Nykyään 20 % renkaista hävitetään ennenaikaisesti puhjenneiden renkaiden (12 %) tai huonon rengaspaineen aiheuttaman epäsäännöllisen kulumisen (8 %) vuoksi. Sisäisten tutkimusten perusteella Michelin arvioi, että UPTIS-renkaan ilmaton teknologia voisi estää jopa 200 miljoonan renkaan tai vastaavasti 2 miljoonan tonnin materiaalimäärän ennenaikaisen romuttamisen vuosittain maailmanlaajuisesti, mikä vastaa suuruudeltaan noin 200 Eiffel-tornin painoa.