Metsäkoneurakointi

Laura Linkoneva: Suutari pysyköön lestissään – metsäkoneenkuljettaja on lopulta vain metsäkoneenkuljettaja

Olet varmasti törmännyt kuskiin, joka tietää jo kaiken? Ei ole väliä onko kyseessä innokas harjoittelija vai vuosikymmeniä ajanut konkari. Kuljettajan työnjälki on moitteetonta ja siitä on aivan turha huomauttaa. Harvennusjälki on priimaa, kasat suoria ja ajouria ei paremmin voisi suunnitella. Mutta näet, ettei näin todellisuudessa ole.

Laura Linkoneva
Laura Linkoneva opiskeli metsäkoneenkuljettajaksi. Hän sai koulusta metsäkoneenkuljettajan pätevyyden, ei ekologian, biologian tai hiilinieluasiantuntijan.

Mitä pienemmät taidot, sitä suuremmat luulot

Ehkä yleisin esimerkki tällaisesta ylivertaisuusvinoumasta on suomalaisten kuljettajien itsevarmuus. Ei metsäkoneenkuljettajien, vaan tavallisen ajoneuvon. Esimerkiksi vuonna 2016 Bosch tutki suomalaisten luuloja omista ajotaidoistaan ja hämmästyttävät 89 prosenttia tuhannesta suomalaisesta vastaajasta piti itseään vähintään yhtä hyvänä kuskina kuin muut. Siis yhdeksän kymmenestä pitää itseään yhtä hyvänä tai parempana ja kanssakuskeista vain yksi kymmenestä olisi itseä parempi.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.