Kuljetus

Nokian Renkaat Oyj osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2023: Liikevaihto laski, liikevoitto miinukselle

Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana Nokian Renkaat sai Venäjän toimintojen myynnin. Myyntihinta oli 285 miljoonaa euroa, Nokian Renkaiden kaikki toiminta Venäjällä on näin päättynyt. Yhtiön segmenttien liikevaihto tammi-maaliskuussa oli 236,4 miljoonaa euroa (tammi-maaliskuu 2022: 322,9) ja laski 26,8%. Vertailukelpoisilla valuutoilla segmentit yhteensä liikevaihto laski 25,1 % johtuen toimituskyvyn heikkenemisestä henkilöautorenkaissa. Segmentit yhteensä liikevoitto oli -14,1 miljoonaa euroa (34,6). Lasku johtui toimituskyvyn heikkenemisestä henkilöautonrenkaissa. Liikevoitto oli -18,8 miljoonaa euroa. Segmentit yhteensä osakekohtainen tulos oli -0,11 euroa (0,19). Osakekohtainen tulos oli -2,59 euroa (0,34).

Toimitusjohtaja Jukka Moisio:

Jukka Moisio

- Vuoden 2023 alku merkitsi Nokian Renkaille uutta alkua. Saimme Venäjän liiketoimintojen myynnin onnistuneesti päätökseen ensimmäisellä neljänneksellä ja jatkoimme strategisten projektien edistämistä uuden Nokian Renkaiden rakentamiseksi. Yksi tärkeimmistä prioriteeteistämme on uusi, maailman ensimmäinen hiilidioksidipäästötön rengastehdas Romaniassa, joka etenee suunnitellusti. On hienoa, että pääsemme juhlistamaan rakennustöiden aloittamista jo parin viikon päästä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lisäämme kapasiteettia ydinmarkkinoillamme, mutta kuten olemme aiemmin kertoneet, vuoden 2023 ensimmäinen puolisko on meille haastava heikon toimituskyvyn vuoksi. Tämä heijastui tammi–maaliskuun 2023 segmentit yhteensä liikevaihtoon ja segmentit yhteensä liikevoittoon negatiivisesti. Odotamme toisen vuosipuoliskon olevan vahvempi talvi- ja all season -rengassesongin sekä sopimusvalmistuksesta saatavan volyymin ansiosta.

Vuonna 2023 keskitymme tuotantokapasiteetin lisäämiseen, kilpailukykyiseen premium-tuoteportfolioomme ja asiakkaiden palvelemiseen. Meillä on selkeä kasvusuunnitelma ja vahva tiimi sen toteuttamiseksi. Uudet taloudelliset tavoitteemme osoittavat tahtotilamme ja tulevaisuuden suunnan. Meillä Nokian Renkaiden tiimissä on edessä innostava matka kohti kahden miljardin euron liiketoimintaa ja vahvaa kannattavuutta pitkällä aikavälillä.