Metsäkoneurakointi

Ponsselle ja Epecille vuoden 2023 Automaatiopalkinto PONSSE EV1 -teknologiakonseptista

Vuoden 2023 Automaatiopalkinnon voittaja on Ponssen ja Epecin yhteistyössä kehittämä PONSSE EV1. Automaatiopalkinto on Automaatioseuran kahden vuoden välein jakama tunnustuspalkinto, joka huomioi alalla tehtyä merkittävää tutkimus- ja kehittämistyötä.

tuotekehityspäällikkö Kalle Einola Ponsselta, tuotepäällikkö Mika Suonmaa Epeciltä
Palkinnon vastaanottivat Automaatiopäivillä 28. maaliskuuta 2023 työryhmän puolesta tuotekehityspäällikkö Kalle Einola Ponsselta ja tuotepäällikkö Mika Suonmaa Epeciltä.

PONSSE EV1 on Ponssen ja sen teknologiayhtiö Epecin yhteistyössä kehittämä sähkökäyttöinen metsäkone, joka lanseerattiin teknologiakonseptina elokuussa 2022. Metsäkone tulee kaupallisesti saataville myöhemmin. Epecin teknologiaa on jo nyt mahdollista hyödyntää hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden sähköistämisessä.

Konseptin on toteuttanut työryhmä, jonka kehitystyö linkittyy vahvasti vihreän siirtymän edistämiseen ja suomalaisen teollisuuden kilpailukyvyn varmistamiseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Palkinnolla on iso merkitys Epecille, koska sähköistyksen ratkaisut ja niistä saatavat hyödyt siirtymisessä ympäristöystävällisimpiin koneisiin ja ajoneuvoihin ovat erittäin tärkeitä Epecin asiakkaille. Sähköistyksen ratkaisuihin on panostettu Epecillä erittäin paljon viime vuosina, kokoaa Epecin tuotepäällikkö Mika Suonmaa.

EV1-teknologiakonsepti lähti liikkeelle vuonna 2019, kun Ponsse ja Epec ryhtyivät yhdessä tutkimaan vastuullisia ja kestävän kehityksen mukaisia voimalinjaratkaisuja. EV1 sisältää Epecin sähköistämisen järjestelmäratkaisun, Epec Flown.

Matkalla kohti hiilineutraaleja puunkorjuuratkaisuja

Ponsse tavoittelee toiminnassaan ja ratkaisuissaan hiilineutraaliutta pitkällä aikajänteellä. EV1-teknologialanseeraus on osa yhtiön strategiaa ja askel kohti hiilineutraaliuden tavoitetta. Ponsse on tutkinut ja kehittänyt uusia teknologiaratkaisuja jo useiden vuosien ajan.

- Automaatiopalkinto on hieno tunnustus koko EV1-tiimille, joka tehokkaalla tekemisellään mahdollisti konseptikoneen valmistumisen ja julkaisun suunnitellussa aikataulussa. Sähköinen kuormatraktorikonsepti on tärkeä osa Ponssen matkaa kohti hiilineutraaleja puunkorjuuratkaisuja, sanoo Ponssen tuotekehityspäällikkö Kalle Einola.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Automaatioseuran Automaatiopalkinto on kahden vuoden välein jaettava tunnustuspalkinto. Se huomioi alalla tehtyä merkittävää tutkimus- ja kehittämistyötä, sovelluksesta teollisuuden tai yhteiskunnan käyttöön tai muuta automaatioalaa edistänyttä toimintaa. Palkinnon saaja voi olla henkilö, työryhmä, yritys tai muu yhteisö.