Kuljetus

Taloudellisuutta ja käytettävyyttä raskaimpaan luokkaan: Scania esittelee uusia raskaaseen käyttöön tarkoitettuja vaihteistovaihtoehtoja

Scania

Scanian G25CM- ja G33CM-mallistoihin liittyy nyt kaksi uutta jäsentä, joiden nimissä on "H" (Heavy) merkintä. Uudet G25CH ja G33CH vaihteistot jakavat kaikki aiempien sisarustensa huippuominaisuudet. Leveämmän planeettavaihteen ansiosta Scania tarjoaa nyt luultavasti kuorma-autoalan älykkäimmän yhdistelmän kestävyyttä, sujuvaa vaihteiden vaihtamista ja polttoainetaloudellisuutta.

"Lisäämällä nämä vaihtoehdot valikoimaamme, teemme entistä selvemmäksi, että XT-mallistomme ja sen kaivostoiminnan vaihtoehdot ovat meille tärkeää liiketoimintaa", sanoo Stefan Dorski, Scania kuorma-autoliiketoiminnan johtaja. "Näiden vaihteistojen kyky vastata kuorma-autojen kohtaamiin haasteisiin kaikkein raskaimmissa kuljetuksissa parantaa ajoneuvojen käyttöastetta ja vähentää ylläpitokustannuksia."

Scanian uusimman sukupolven Opticruise-vaihteistot tunnetaan erinomaisesta tekniikastaan. Kun ne esiteltiin vuonna 2020, nämä vaihteistot toivat luokkansa parhaat ominaisuudet, kuten paremman polttoaine- ja kuljetustehokkuuden, sujuvan ja nopean vaihteenvaihdon ja keveyden. Yksi niiden tärkeimmistä eduista on laaja välityssuhteen jakautuminen, joka (yhdessä sopivan taka-akselin välityksen kanssa) varmistaa, että moottori voi toimia alhaisilla kierroksilla ja tuottaa samalla täyden vääntömomentin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

"Scanian raskaan kaluston tarjonta ei ole koskaan ollut vahvempi", sanoo Scania kuorma-autojen tuotepäällikkö Eduardo Landeo. "Sen lisäksi, että tarjoamme täyden valikoiman moottorivaihtoehtoja, tämä lisäys yhdessä laajan taka-akselivalikoimamme kanssa tarkoittaa, että voimme palvella entistä paremmin kuljetusalan vaativimpia ja raskaimpia sovelluksia."

Scania

Optimaalinen tasapaino

Raskaissa kuorma-autoissa ja yhdistelmissä, joiden kokonaispaino on suuri, käytetään yleensä 6x4-vetotapaa, joissa on hidas välityssuhde (3,5:1 tai enemmän). Mäkisissä olosuhteissa tai suurella vierintävastuksella tämä rasittaa paljon vaihteistosta lähtevää kardaaniakselia. Hidas välityssuhde, tyypillisesti yhdessä napavälitteisten akselien kanssa, on hyödyllinen yhdistelmä jyrkässä nousussa ja liikkeellelähdössä raskailla kuormilla. Tämä tekee kuorma-autosta toimivan raskaissa olosuhteissa, mutta johtaa myös suurempiin moottorin kierroksiin matkanopeudella.

Koska Scania pyrkii alhaisiin moottorin kierroslukuihin ja alhaiseen polttoaineenkulutukseen, parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi on löydettävä optimaalinen tasapaino vaihteiston ja taka-akseliston välityssuhteen välillä. Scanian raskaiden H-vaihteistojen ominaisuuksien ansiosta yhä useammat kuorma-autot voivat nyt käyttää nopeampaa välityssuhdetta säilyttäen silti kaikki raskaisiin olosuhteisiin tehdyn optimoinnin hyödyt.

Scania Opticruise

Kaikki alumiinia, hiljainen ja tehokas

Scania Opticruise-vaihteistojen G-mallisto esiteltiin vuonna 2020, ja se asetti välittömästi uuden mittapuun alalle. Se oli 60 kg edeltäjäänsä kevyempi täysalumiinikotelon ja pienemmän koon ansiosta, ja se tarjosi myös alhaisemman melutason.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

G-sarjan vaihteistot auttavat säästämään polttoainetta. Vaihteiston sisäinen kitka on pienempi, vaihteistossa on vain kaksi synkronoijaa, koska siinä käytetään paineilmaohjausta, sekä yhteensä kolmea akselijarrua. Super-malliston älykkäiden moottorinohjausjärjestelmien kanssa uudet G-sarjan vaihteistot ovat avainasemassa, kun tarvitaan nopeaa ja tarkkaa vaihteen vaihtamista vaativimmissakin olosuhteissa.