Kuljetus

Renault Trucks digitalisoi ohjaamon sisätilat ja vahvistaa turvallisuusominaisuuksia uusissa TCK 2024 -malleissa

Renault Trucks TCK 2024 -mallistoon on tehty merkittäviä, kuljettajan hyvinvointiin ja turvallisuuteen keskittyviä parannuksia. Uusien raskaiden T, T High, C ja K-sarjojen myynti on käynnistynyt kesäkuussa, ja tuotannot alkavat vielä kuluvan vuoden aikana. Uudistukset koskevat myös raskaita Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-autoja. 

Renault Trucks ohjaamon sisätilat

Renault Trucks on uudistanut ohjaamon sisätilojen varustuksen useilla mukavuuden ja ergonomian parannuksilla sekä varustanut kuorma-autonsa edistyneillä kuljettajan avustintekniikoilla liikenneturvallisuuden parantamiseksi.   

Renault Trucks on sitoutunut tarjoamaan kuljettajille turvallisemman, toimivamman ja mukavamman työympäristön. Siksi raskaan sarjan mallit Renault Trucks T, T High, C ja K tullaan varustamaan uusilla turvallisuusominaisuuksilla. Uusissa malleissa ohjaamon varustus on uudistettu sekä ajo- että taukomukavuutta ajatellen.

Optimoitu ajettavuus ja mukavuustaso 

Renault Trucks T, C ja K-sarjan ohjaamon uusi varustelu tarjoaa kuljettajalle mahdollisimman miellyttävän työympäristön, jossa yhdistyvät ergonomia, mukavuus ja tuottavuus.  

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kojelaudassa on uusi 12 tuuman mukautettava digitaalinen päänäyttö ja lisäksi toissijainen monitoimikosketusnäyttö, jossa on intuitiivinen Android Automobile -käyttöliittymä sovellusten nopeaa käyttöä varten. Kuljettajat voivat ohjata ohjauspyörän säätimillä täysin turvallisesti päänäytön ja kosketusnäytön toimintoja, mukaan lukien puhelut ja musiikin kuuntelu. Näytöllä näkyy ajamisen helpottamiseksi myös navigoinnin tuki ja kameranäkymiä. Lisäksi on saatavissa induktiolaturi puhelimelle. 

Ajomukavuuden optimoimiseksi ohjauspyörä voidaan päällystää nahalla. Renault Trucks T, T High, C ja K -sarjojen istuimet voidaan päällystää tekstiilillä ja/tai nahalla ja kojelauta voidaan toteuttaa hiilenharmaan tai punamustan värisenä ja kahtena eri pituisena versiona. Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-auto malleissa on erottuva sinisävyinen viimeistely. 

Renault Trucks T, T High, C & K ja Renault Trucks T ja C E-Tech on varustettu alan parhaimpiin kuuluvalla kolmeen suuntaan säädettävällä ohjauspylväällä. Näin kuljettajat löytävät helposti optimaalisen ajoasennon, joka on räätälöity käyttäjän toiveiden mukaan. Ohjauspylvään asentoa ja kaltevuutta säädetään yhdellä polkimella. Säätäminen on tarkkaa ja turvallista, sillä molemmat kädet pysyvät ohjauspyörällä ja ohjauspylväs lukittuu välittömästi paikalleen.  

Renault Trucks

Uusia ominaisuuksia: 

  • Uusi digitaalinen mittaristo 
  • Uusi monipuolisempi monitoimikosketusnäyttö, jossa uusi käyttöliittymä 
  • Uusi ergonomisempi ohjauspyörä 
  • Mahdollista varustaa auto induktiolaturitasolla 

Edistynyt kuljettajan avustintekniikka  

Vuoden 2024 raskaan sarjan Renault Trucks -malleissa on hyödynnetty viimeisintä kuljettajan avustintekniikkaa ja tehokkaimpia hätäjarrutusjärjestelmiä kuljettajien, kuorman ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi. 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tutkia ja kameroita on asennettu joka puolelle ajoneuvon ympärille, mikä laajentaa kuljettajan näkökenttää. Tutkat ja kamerat auttavat varmistamaan tienkäyttäjien turvallisuuden, helpottavat ohjaamista ja vähentävät onnettomuusriskiä. Lisävarusteena voidaan tilata jopa viisi kameraa, joilla tarkkaillaan ajoneuvon ympäristöä, kuormaa tai kääntöpöytää kytkennän aikana.  

Kuljettajille ilmoitetaan automaattisesti kuorma-auton ja perävaunun rengaspaineet, ja he saavat hälytyksen mahdollisista poikkeavuuksista, jotta vältetään liiallinen polttoaineenkulutus ja rengasrikko. Ajoneuvoissa on myös ylinopeusvaroitusjärjestelmä (ISA), jonka kamera havaitsee nopeusrajoituksen ja varoittaa kuljettajaa sen ylittämisestä, mikä ehkäisee onnettomuuksia ja sakkoja.  

Turvallisuuden maksimoimiseksi Renault Trucks T, T High ja C & K sarjoihin voidaan asentaa kuljettajan turvatyyny ja turvavyön esikiristin (vakiovarusteena Renault Trucks  T ja C:ssä E-Tech sähkökuorma-autoissa). 

Polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi ja siten CO2-päästöjen pienentämiseksi ajoneuvot voidaan varustaa karttapohjaisella Optivision-järjestelmällä, joka välittää pinnanmuodostustiedot kuljettajan tietokoneeseen ajon aikana vaihtamisohjelman optimoimiseksi. Lisäksi Optifleet-kalustonhallintaohjelmiston Check- ja Map-moduulien avulla voit hallita ja optimoida ajotyyliä ja suunnitella matkoja entistä tehokkaammin. Tämä toiminto on saatavana vakiona Renault Trucks T & C:ssä E-Techissä.  

Uudet turvallisuusominaisuudet:  

  • Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä varustettuna tutkilla ja antureilla 
  • Tarkempi digitaalinen kamerajärjestelmä 
  • Rengaspaineanturit, jonka avulla nähdään myös renkaiden lämpötilat 
  • Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä