Metsäteollisuus

UPM Specialty Papersin, Lantmännen Unibaken and Adaran innovaatiolla eroon pakasteleipäpakkausten muovisista sisäpusseista

UPM Specialty Papers, Lantmännen Unibake ja Adara ovat kehittäneet yhdessä kuitupohjaisen pakkauksen, joka tekee pakasteleipien pakkauksissa käytetyt muoviset sisäpussit tarpeettomiksi. Yhteistyön tavoitteena oli vähentää fossiilipohjaisten pakkausmateriaalien käyttöä. Käyttämällä pahvipakkauksen sisäpintana UPM AsendoTM barrier-paperia, päästään eroon erillisestä muovipussista. UPM Asendo varmistaa pakkauksen ruokaturvallisuuden ja säilyttää leipien tuoreuden.

pakasteleipäpakkaus

- Yhteistyö Lantmännen Unibaken ja Adaran kanssa yhdisti asiantuntemuksen pakkausarvoketjun kaikista osa-alueista. Tuloksena syntyi kuitupohjainen, kierrätettävä pakkausratkaisu pakasteleiville. Lantmännen Unibake testasi materiaalien vaikutuksia pakasteleipien makuun perusteellisesti myös ulkopuolisen tahon toimesta, ja pahvilaatikon sisäpinnaksi valikoitui elintarvikekäyttöön soveltuva UPM Asendo barrier-paperi. Barrier-paperista tehty kerros tarjoaa ruokakosketukseen soveltuvan pakkausratkaisun ja rasvan- ja kosteudenkeston, sanoo tuotepäällikkö Kirsi Lahtela, UPM Specialty Papers.

Pakasteleipälaatikoiden on kestettävä rasvaa ja kosteutta, ja pakatun tuotteen tulee säilyä tuoreena. Lantmännen Unibake on yksi Euroopan johtavista leipomoyhtiöistä, joka on erikoistunut leivonnaispakasteisiin food service- ja vähittäiskaupan asiakkaille. Lantmännen Unibake etsii aktiivisesti vastuullisempia ratkaisuja pakastettujen leipomotuotteiden pakkaamiseen ja kuljettamiseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Haluamme olla alamme johtavia vastuullisempien pakkausinnovaatioiden kehittäjiä. Tämä pakkausinnovaatio pakasteleiville ei olisi syntynyt ilman UPM Specialty Papersin ja Adaran kanssa tehtyä kehitystyötä. Kumppanuutemme on mainio esimerkki siitä, miten yhteistyöllä voidaan vähentää muovia ruokapakkauksissa, kertoo pakkauskehityspäällikkö Riikka Salokannel, Lantmännen Unibake Suomi.

Adara Pakkaus valmistaa aaltopahvia ja aaltopahvipakkauksia. Vastuullisuus ohjaa Adaran päivittäistä tekemistä, ja yrityksen muita ydinarvoja ovat laatu, joustavuus ja tehokkuus.

- On ollut hienoa työskennellä projektissa, jossa on kehitetty entistä vastuullisempi ratkaisu leipomotuotteiden pakkaamiseen koko arvoketju huomioiden. Tässä projektissa saadusta opista on hyötyä myös muissa tuoteryhmissä, toteaa valmistus- ja kehityspäällikkö Mikko Järvinen, Adara.

UPM Asendo™ on kierrätettävä sekä teollisesti ja kotona kompostoituva barrier-paperi, joka tarjoaa hyvän rasvan- ja kosteudenkestävyyden. UPM Asendo soveltuu erityisen hyvin elintarvikkeille jotka vaativat kuiva-, jääkaappi- tai pakastesäilytyksen sekä leipäpusseihin ja muihin kääreisiin.