Kuljetus

Toimitusajat normalisoituneet Scanialla

Viime vuosina koetut talouden vaihtelut ja globaalit myllerrykset vaikuttivat suomalaisten yhtiöiden liiketoimintaan. Myös Scanian asiakkaat sopeutuivat pidemmän aikavälin suunnitteluun kalustohankinnoissa. Scanian toimitushankaluudet alkavat onneksi olla takana päin, sillä tehtaalta saadaan dieselmoottorisia Scanioita erittelystä riippuen jo ihan tammi-helmikuullekin. ”King of the Road is back” -hypettää Scania markkinointipäällikkö Olli Heikkinen positiivista toimitusvirettä.

Scania Super R560

Raskaiden kuorma-autojen kauppa käy tasaisesti

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan vuoden 2023 kuorma-autokauppa on piristynyt vuoden takaisesta, ja kuhina on käynyt myös Scanialla. Talousmyllerrysten aiheuttamat kuorma-autoliikenteen kustannusnousutkin ovat tasaantuneet, joten kuljetusyrittäjillä alkaa olla todella otolliset päivät uuden kaluston hankintaan. Scania-myyjä Jussi Ylinen onkin kätellyt tällä viikolla kuorma-autokauppoja, joiden toimitus on jo alkuvuodesta. - Nyt tilattavat kaksi-kolmiakseliset autot saadaan tuotantoon jo tammi-helmikuun aikana ja neli- ja viisiakseliset saadaan jopa maaliskuun tuotannosta, kertoo Ylinen toimitusajoista. 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kannattaa ehdottomasti kysyä omalta Scania myyjältä tarjousta ja toimitusaikaa, jos on nyt investointeja mielessä, kertoo Ylinen ja jatkaa: - Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että auton saa nyt sopivasti kuljetussopimusten kuljetustehtävien alkamisen ajankohtaan.

Scanian vaihtoehtoiset polttoaineet
Scanian käyttövoimavaihtoehdot ovat laajat. Laajentunut sähkökuorma-automallisto, uudet kaasumoottorivaihtoehdot ja erittäin taloudellinen diesel-mallisto takaavat jokaiselle asiakkaalle ympäristöystävällisen ja taloudellisen työkalun.

Haluatko pienemmät päästöt, tässä ja nyt?

Vaihtoehtoiset polttoaineet ovat olleet viime aikoina paljon tapetilla. Niin kaasuautoille, kuin täyssähköisille Scanioille on ollut kysyntää. - Kuljetusten tilaajat ovat suoraan yhteydessä ja heidän kanssaan on ollut hyviä keskusteluita siitä, miten voimme auttaa heitä pääsemään heidän ilmastotavoitteisiinsa, kertoo Frej Svartsjö, Scanian myyntijohtaja.

Myös Scanian uusimpien dieselmoottoreiden polttoainetalous on jatkuvasti positiivista kommenttia tuottava teema asiakkaiden puheissa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kun polttoainetalous on suoranaisesti päästötaloutta, pienemmän kulutuksen myötä kuljetusyritys saavuttaa pienemmät päästötkin, tässä ja nyt.

Svartsjön mukaan kuljetusyrityksiltä vaaditaan yhä enemmän ympäristöraportteja kuljetustilaajien puolelta:

- Jos sinulla on uusinta tekniikkaa edustava Scania, ovat päästötkin markkinoiden pienimmät. Tämä tarkoittaa sitä, että kuljetusyritys on silloin myös kilpailukykyisin päästöjen osalta, kuvailee Svartsjö.