Metsäkoneurakointi

KME Oy osti Sistosen Kuljetus Oy:n bioenergialiiketoiminnan

KME Oy on ostanut 30.11.2023 allekirjoitetulla kaupalla Sistosen Kuljetus Oy:n bioenergialiiketoiminnan. Kauppa käsittää Sistosen Kuljetus Oy:n bioenergian toimitussopimukset, bioenergiavarastot sekä ympäristöluvallisen bioenergiaterminaalin.

Nurmeksen vihreän teollisuuden alue
Nurmeksen vihreän teollisuuden alue. Kuva: Markkinointitoimisto Tovari

Kaupan myötä KME:n toimituspaikat lisääntyvät, puunhankinta alue laajenee Keski– ja Etelä-Karjalaan, sekä myytävien tuotteiden valikoimaan tulee mukaan teollisuuden sivuvirtajakeita. Tällä kaupalla KME Oy kasvattaa bioenergiatoimituksia erityisesti Joensuun seudulla, mutta myös laajemmalla toiminta-alueella.

- Tällä kaupalla kasvatamme bioenergiatoimitustemme volyymia erityisesti Joensuun seudulla ja Keski-Karjalan alueella. Olemme vahvasti paikallinen toimija Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa, kertoo KME Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Tahvanainen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Haluamme olla asiakkaidemme ja puukauppakumppaniemme luotettava valinta bioenergiatoimituksissa ja puukaupassa. Lisäksi tavoitteenamme on minimoida hiilipäästöt metsäenergian hankintaketjussa ja kauppa tukee aktiivisesti tätä ympäristöystävällistä toimintamallia, Tahvanainen kuvaa kaupan merkitystä KME Oy:lle.

Kauppa vahvistaa KME Oy:n kasvutavoitteita eikä kaupalla ole vaikutusta KME:n nykyisiin asiakas- ja sopimussuhteisiin. Uudet toimitukset alkavat KME:n nimissä heti 1.12.2023 alkaen. Kaupan osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Jouni Sistonen, Janne Tahvanainen
Jouni Sistonen ja Janne Tahvanainen kättelivät kaupat marraskuun viimeisenä päivänä.

Karjalan Metsä ja Energia Oy

KME Oy perustettiin vuonna 2007 kahden nurmeslaisen koneyrittäjän, Suomen suurimpiin metsäkoneurakoitsijoihin kuuluvien Koneurakointi S. Kuittinen Oy:n ja Motoajo Oy:n toimesta ja se on keskittynyt energiapuun ympärillä tapahtuvaan liiketoimintaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vuonna 2018 Karelwood osti koko KME Oy:n osakekannan, ja yritys jatkoi omana, Karelwood Oy:n tytäryhtiönä. Kuluvan vuoden helmikuussa 51 prosentin enemmistöosuus myytiin edelleen pääomasijoittajalle. Viime vuonna yrityksen liikevaihto kasvoi jo lähes 4,5 miljoonaan euroon, ja kaupan myötä kasvua haetaan myös jatkossa. - Yritysjärjestelyllä saamme mukaan liiketoimintaamme paitsi kasvun mahdollistavia taloudellisia voimavaroja, niin myös sektoriin liittyvää osaamista ja tietotaitoa, perusteli Karelwood Oy:n toimitusjohtaja Janne Tahvanainen kauppaa helmikuussa.