Kuljetus

Raskaita kuorma-autoja rekisteröity tänä vuonna 2714

Marraskuussa rekisteröitiin 263 kuorma-autoa, mikä on 9,3 prosenttia viime marraskuuta vähemmän. Rekisteröintien määrä on syys-marraskuussa ollut normaalia pienempi, sillä elokuussa voimaan tullut ajopiirturivaatimus aikaisti kuorma-autojen rekisteröintejä elokuun puolelle.

volvo kuorma-auto

Kuorma-autojen rekisteröinnit ovat tänä vuonna olleet tuntuvassa kasvussa viime vuoteen nähden. Yli 16 tonnin painoluokassa kuorma-autoja on tammi-marraskuussa rekisteröity yhteensä 2 714, joka on 21,2 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Keskiraskaita 6–16 tonnin kuorma-autoja on lokakuun loppuun mennessä rekisteröity 175, joka on 14,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 812, joka on noin 22,5 prosenttia viime vuotta enemmän.

Valmistajista Volvo on raskaiden kuorma-autojen ylivoimainen markkinajohtaja 41 prosentin osuudella.  Eniten rekisteröintimääräänsä ovat kuitenkin kasvattaneet Mercedes-Benz ja Scania. Muista valmistajista Sisu on saanut lukemansa reiluun nousuun viime vuoteen verrattuna.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Raskaiden kuorma-autojen rekisteröinnit 1-11/2023:

raskaiden kuorma-autojen ensirekisteröinnit