Kuljetus

Volkswagen Transporter jälleen Suomen ostetuin pakettiauto ja Volkswagen ID. Buzz Cargo Suomen ostetuin täyssähköpakettiauto

Volkswagen Transporterin menestys jatkuu. Ikoninen pakettiauto oli vuonna 2023 jälleen Suomen ostetuin pakettiautomalli. Tämä oli Transporterille jo 11. ykköstila viimeisten 12 vuoden aikana. Vuonna 2023 Volkswagen Transporter -pakettiautoja rekisteröitiin 1 087 kappaletta, joten joka 10. Suomessa rekisteröity pakettiauto oli Volkswagen Transporter.

Volkswagen Transporter, Volkswagen ID. Buzz Cargo

Kaiken kaikkiaan Volkswagen Transportereita on rekisteröity vuonna 2012 alkaneen menestysjakson aikana Suomessa 21 238 kappaletta – yli 9 000 autoa enemmän kuin lähintä kilpailijaa – ja Transporterin markkinaosuus kaikista Suomessa rekisteröidyistä pakettiautoista on viimeisen 12 vuoden aikana yksinään peräti 15,2 %.

Volkswagen Transporter

Vuonna 2022 markkinoille tullut Volkswagen ID. Buzz Cargo otti heti ensimmäisenä täytenä vuotenaan kirkkaan ykköspaikan täyssähköpakettiautoissa. Vuonna 2023 ID. Buzz Cargoja rekisteröitiin 350 kappaletta. Volkswagen ID. Buzz Cargon osuus vahvassa +132,3 % kasvussa olevista täyssähköpakettiautojen rekisteröinneistä oli 22,0 %.

Volkswagen ID. Buzz Cargo

- Volkswagen Transporter oli jälleen Suomen ostetuin pakettiautomalli. Kestomenestys on seurausta asiakkaidemme suuresta luottamuksesta, koko organisaatiomme pitkäjänteisestä työstä, ja brändimme ja tuotteidemme vahvuudesta. Iloitsen erityisesti myös uuden Volkswagen ID. Buzz Cargon vahvasta läpilyönnistä, jonka seurauksena se saavutti ylivoimaisen ykkössijan vahvassa kasvussa olevassa täyssähköpakettiautojen segmentissä. Niinikään mieltä lämmittää Amarokin Pick-up of the Year -palkinto. Lisäksi Volkswagen on ollut Value Clinicin tutkimuksissa toistuvasti pakettiautopäättäjien mielestä ostokiinnostukseltaan ja yleisarvosanaltaan paras pakettiautomerkki, joten uskon, että myös vuodesta 2024 tulee meille erittäin hyvä, kertoo K-Auton Volkswagen Hyötyautoista vastaava liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Sihvonen.

Juha-Pekka Sihvonen

Automaattivaihteisia Volkswagen-pakettiautoja rekisteröitiin 1 334 kappaletta. Volkswagen oli automaattivaihteisten pakettiautojen markkinajohtaja 20,7 % markkinaosuudella. Lisäksi Volkswagen oli 895 kappaleella nelivetoisten pakettiautojen ykkönen Suomessa vuonna 2023. Nelivetoisissa pakettiautoissa Volkswagenin markkinaosuus oli huimat 32,3 %.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vuoden 2023 aikana Volkswagen Hyötyautojen mallisarjoihin kuuluvia uusia autoja rekisteröitiin Suomessa kaiken kaikkiaan 3 050 kappaletta. Näistä pakettiautoja oli 2 295 kappaletta ja Volkswagenin markkinaosuus Suomessa rekisteröidyistä pakettiautoista oli 20,8 %. Volkswagenin pakettiautorekisteröinnit kasvoivat +30,4 % vuonna 2023, vaikka koko pakettiautomarkkina oli laskussa -1,5 %.

Lähteet: dun&bradstreet (rekisteröinnit) ja Value Clinicin LCV tracking study (pakettiautopäättäjät).