Kuljetus

Volvo saa 100 sähkökuorma-auton tilauksen DFDS:ltä

Volvo Trucks on saanut 100 sähkökuorma-auton tilauksen logistiikkayhtiö DFDS:ltä. Tällä uusimmalla tilauksella DFDS on lähes kaksinkertaistanut Volvon sähkökuorma-autokantansa yhteensä 225 kuorma-autoon, joka on Euroopan suurin raskaiden sähkökuorma-autojen yrityskalusto.

Volvo Trucks DFDS

DFDS, yksi Pohjois-Euroopan suurimmista merenkulku- ja logistiikkayhtiöistä, näkee kasvavaa kysyntää ympäristöystävällisemmille kuljetusratkaisuille. Yhtiö on nyt tehnyt toisen tilauksen 100 sähkökuorma-autosta Volvolta. Aiemmin DFDS on ostanut Volvolta yhteensä 125 raskasta sähkökuorma-autoa.

95 Volvon sähkökuorma-autoa on tällä hetkellä käytössä Ruotsissa, Tanskassa, Liettuassa, Belgiassa ja Alankomaissa, ja loput 30 toimitetaan vuoden 2024 aikana. Kasvavan sähkökuorma-autokantansa ansiosta DFDS oli vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä 1 516 tonnilla vuoden 2023 loppuun mennessä.*

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Olen erittäin ylpeä voidessani jatkaa läheistä kumppanuuttamme DFDS:n kanssa. Tämä 100 Volvon sähkökuorma-auton lisätilaus on todiste heidän luottamuksestaan ​​yhtiötämme kohtaan. DFDS:n sähkökuorma-autokannan suuri kasvu osoittaa, että päästötön kuljetus on kannattava ratkaisu tässä ja nyt, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Uudet sähkökuorma-autot otetaan käyttöön yhdeksällä markkina-alueella Euroopassa, mukaan lukien Iso-Britannia, Irlanti, Alankomaat, Belgia ja Ruotsi. Kuorma-autot ovat Volvo FH Electricin ja FM Electricin päivitettyjä ja energiatehokkaampia malleja.

DFDS:llä on tällä hetkellä Euroopan suurin raskaiden sähkökuorma-autojen kalusto, ja se on hyvässä vauhdissa saavuttaakseen tavoitteensa, jonka mukaan vähintään 25 prosenttia kuorma-autokannasta on sähköistetty vuoteen 2030 mennessä.

- Haluamme edistää siirtymistä kestävämpiin maantiekuljetuksiin. Kasvava sähkökuorma-autokalustomme ei ainoastaan ​​vähennä toimintamme ilmastovaikutuksia. Sen avulla DFDS voi myös tukea useampia yrityksiä, jotka haluavat vähentää hiilidioksidipäästöjä toimitusketjuistaan. 100 uutta sähkökuorma-autoa korostavat sitoutumistamme kehitystyön eteenpäin viemiseen, sanoo Niklas Anderson, DFDS:n logistiikkadivisioonan johtaja.

Roger Alm ja Niklas Andersson
Roger Alm ja Niklas Anderson

Osaa uusista sähkökuorma-autoista käytetään Volvo Trucksin Göteborgin kokoonpanotehtaan tavaralogistiikassa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vuodesta 2019 lähtien Volvo Trucks on myynyt sähkökuorma-autoja asiakkaille 45 maassa kuudella mantereella. Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman kahdeksalla sähköisellä mallilla, jotka palvelevat hyvin monenlaisia ​​kuljetustehtäviä kaupunkien sisällä ja välillä.

*Elinkaarenaikaiset päästöt. Lähde: DFDS, dfds.com