Ajankohtaista

Metsätalouden tukien käsittely etenee vaiheittain – aiemmin suunniteltu aikataulu viivästyy

Metsätalouden uuden kannustejärjestelmän tukia on voinut hakea 1.3.2024 alkaen Metsäkeskuksesta. Maaliskuusta alkaen Metsäkeskus on käsitellyt taimikon ja nuoren metsän hoidon, terveyslannoituksen ja kulotuksen tukihakemuksia. Muiden tukien hakemusten käsittely alkaa vaiheittain kesän ja syksyn aikana.

kemera

Metsätalouden uusien tukien käsittelyaikataulu on tarkentunut. Metsätietuen, suometsän hoidon tuen, ympäristötuen ja luonnonhoidon tuen hakemusten käsittely alkaa tietojärjestelmän viivästymisen takia myöhemmin kuin oli arvioitu.

Tukihakemusten käsittely etenee Metsäkeskuksessa seuraavasti:

  • Metsätietuen hakemusten käsittely alkaa aikaisintaan kesä-heinäkuussa.
  • Suometsän hoidon suunnittelun aloittamiseen liittyvien päätösten käsittely alkaa aikaisintaan heinä-elokuussa.
  • Ympäristötukihakemusten käsittely alkaa aikaisintaan syyskuussa.
  • Luonnonhoidon tukihakemusten käsittely alkaa aikaisintaan lokakuussa.

Taimikon ja nuoren metsän hoidon ja terveyslannoituksen tukihakemukset käsitellään alle kuukaudessa

Tukihaun avautumisen jälkeen Metsäkeskus on käsitellyt taimikon ja nuoren metsän hoidon sekä terveyslannoituksen tukihakemuksia. Tällä hetkellä näiden tukihakemusten keskimääräinen käsittelyaika on noin 20 päivää hakemuksen saapumisesta Metsäkeskukseen. Sähköisesti saapuneet hakemukset käsitellään nopeammin kuin lomakkeilla saapuneet hakemukset.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lisäksi yksittäisiä tukipäätöksiä on tehty myös kulotustuesta. Kulotustuen hakemuksia on käsitelty Metsäkeskuksessa manuaalisesti, jotta metsänomistajat saisivat tukipäätöksiä ennen kevään kulotuskauden alkua.

Terveyslannoituksen metka-tukien maksu alkaa kesäkuussa

Metsäkeskus alkaa käsitellä terveyslannoitusten toteutusilmoituksia kesäkuussa.

- Toteutusilmoitukset kannattaa tehdä ensisijaisesti Metsään.fi-palvelussa, koska se nopeuttaa ilmoitusten käsittelyä ja tukien maksua, sanoo metsäjohtaja Anna Rakemaa Metsäkeskuksesta.

Metsäteiden rakentamisen ja perusparannusten, kulotuksen ja luonnonhoitohankkeiden toteutusilmoitusten käsittely alkaa aikaisintaan marras-joulukuussa. Metsäkeskus maksaa tuen toteutusilmoituksen käsittelyn jälkeen, eli näiden tukien maksuja voi odottaa vasta loppuvuodesta alkaen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kemera-töiden toteutusilmoituksia käsitellään ja tukia maksetaan jatkuvasti ympäri vuoden.