Metsäkoneurakointi

Harvennushakkuut vaativat silmää ja rauhallista otetta

Maaninkalainen Jonna Laukkanen tekee harvennuksia MHY Pohjois-Savon toimeksiannosta. Työtä on riittänyt sen verran, minkä huolella ehtii tehdä. Aiemmin Laukkasen isäkin oli yhdistyksen leimikoilla, mutta eläköidyttyään hän siirtyi hoitelemaan pääosin omia metsiään ProSilva 810:llä. - Onhan ne MHY:n ihmiset kyselleet, josko isäni tulisi takaisin työmaille, mutta eiköhän hän ole oman osuutensa Pohjois-Savon hakkuista jo tehnyt, Laukkanen puntaroi.

Jonna Laukkanen
- Kerron konekuskin ammatista mahdollisimman totuudenmukaisesti. Liiallinen hypetys saattaa houkuttaa nuoria alalle, joka ei sitten oma ollutkaan. Rehellisellä tiedottamisella vältytään pettymyksiltä. Jonna Laukkanen muistuttaa.

Isän opissa harjoitellessaan Laukkanen tutustui alueen metsänomistajiin ja näin työnjälki tuli tutuksi. Onneksi metsänomistajat katsovat kuitenkin työn jälkeä eikä motokuskin sukupuolta. Pitkään ykkös- ja kakkosharvennusta tehnyt Laukkanen on vakiinnuttanut asemansa yhdistyksen haluttuna harvennusten tekijänä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.