Kuljetus

Volvolle 300 sähkökuorma-auton tilaus DSV:ltä

Volvo Trucks ja maailmanlaajuisesti toimiva logistiikkayhtiö DSV ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen 300 raskaasta sähkökuorma-autosta. Kauppa on yksi Volvo Trucksin suurimmista kaupallisista sähkökuorma-autojen tilauksista tähän asti. Tämän tilauksen myötä DSV:n raskaiden sähkökuorma-autojen yrityskalusto on yksi Euroopan suurimpia.

Volvo Electric Truck

Maailman johtava kuljetus- ja logistiikkayhtiö DSV etenee vauhdilla kohti kestävämpää tulevaisuutta maanteillä. Joka päivä yli 20 000 kuorma-autoa kuljettavat tavaroita yrityksen asiakkaille ympäri maailmaa ja kasvava osa näistä tulee olemaan sähköisiä tai toimii uusiutuvilla polttoaineilla tulevina vuosina.

Nyt DSV ja sen alihankkijat, yhdessä Volvo Trucksin kanssa, ovat sopineet suunnittelevansa 300 pakokaasupäästöttömän sähkökuorma-auton käyttöönotosta kaikissa DVS:n toiminnoissa Euroopassa osana yrityksen suunnitelmaa ottaa käyttöön 2 000 sähkökuorma-autoa vuoteen 2030 mennessä. Tämän uusimman tilauksen myötä DSV:n raskaiden sähkökuorma-autojen yrityskalusto on yksi Euroopan suurimpia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Sopimus sisältää myös 500 Volvo-kuorma-autoa, joissa on erittäin polttoainetehokkaat diesel- ja kaasuvoimansiirtolinjat. Kaikki kuorma-autot on suunniteltu toimitettavaksi vuosina 2024-2026.

- Olen erittäin ylpeä voidessani syventää kumppanuuttamme DSV:n kanssa. Yhteistyö ja vahva sitoutuminen todelliseen muutoksen tekemiseen ovat välttämättömiä kestävien kuljetusten ja suurien hiilidioksidivähennysten toteuttamiseksi. Tämä tilaus on todiste heidän luottamuksestaan ​​yhtiötämme kohtaan ja osoittaa, että pakokaasupäästötön kuljetus on varteenotettava ratkaisu tässä ja nyt, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

- Toimialojen välinen yhteistyö on avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa, ja olemme iloisia voidessamme laajentaa kumppanuuttamme Volvon kanssa yhteisessä ponnistelussamme vähentää kuljetusalan päästöjä. Globaalina logistiikan johtavana toimijana meidän on yritettävä pysyä vihreän siirtymän eturintamassa, ja tämä sopimus on loistava esimerkki siitä, kuinka uusia teknologioita voidaan tuoda markkinoille suuressa mittakaavassa, jotta ne olisivat asiakkaidemme ulottuvilla. Sopimus Volvon kanssa on tärkeä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta kuorma-autokuljetuksissa, sanoo Søren Schmidt, DSV Roadin toimitusjohtaja.

Søren Schmidt, DSV (vas.) ja Roger Alm, Volvo Trucks
Søren Schmidt, DSV (vas.) ja Roger Alm, Volvo Trucks.

DSV:lle toimitettavat uudet kuorma-autot sisältävät uuden Volvo FH Aero Electric -mallin, jossa on parannettu aerodynamiikkaa tehden siitä entistä energiatehokkaamman.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

DSV on Volvo Groupin suurin tavarankuljettaja ja yrityksellä on jo käytössä Volvon sähkökuorma-autoja. Näitä kuorma-autoja käytetään Ruotsissa ja Tanskassa ja DSV on perustanut latausinfrastruktuurin, joka käyttää aurinkopaneeleista saatavaa sähköä jakelukeskuksissaan molemmissa maissa.

Molemmat DSV ja Volvo Group ovat sitoutuneet Science-based targets -aloitteeseen, joka ajaa kunnianhimoisia ilmastotoimia yksityisellä sektorilla Pariisin sopimuksen tavoitteiden mukaisesti.

3 800 sähkökuorma-autoa 46 maassa

Vuodesta 2019 lähtien Volvo Trucks on toimittanut yli 3 800 sähkökuorma-autoa asiakkaille 46 maassa ympäri maailman. Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman kahdeksalla täysin sähköisellä mallilla, jotka täyttävät monenlaiset kuljetustarpeet kaupunkijakelusta ja jätehuollosta alueellisiin kuljetuksiin ja rakentamiseen. Tähän mennessä Volvon sähkökuorma-autot ovat ajaneet yli 90 miljoonaa kilometriä tai 2 200 kierrosta maailman ympäri.

sähköauton lataus