Ajankohtaista

Suomen ensimmäinen Volvo FH XXL-ohjaamolla

MJS Truckingin Mika Simo ehti hakea uuden Volvo FH:n XXL ohjaamolla Volvon Göteborgin tehtailta juuri ennen koronaa. Volvo FH XXL-ohjaamossa tilaa on 600 litraa enemmän, vuode on isompi ja mukavampi. Mika halusi rakentaa omaan silmään sopivan auton. Tilavuuden lisäksi Volvon polttoainetehokkuus vakuutti.

Globetrotter XXL-ohjaamo Volvo FH ja FH16 malleihin on Volvo Trucksin tilavin ja mukavin ohjaamo, XL –ohjaamosta laajennettu versio.

Reissun päällä hyvin levännyt kuljettaja on tuottava ja turvallinen. XXL -hyttiin mahtuu myös enemmän kuljettajan tavaroita. Suomessa viime vuonna uudistunut pidemmät yhdistelmät salliva lainsäädäntömuutos mahdollistaa  XXL -ohjaamon käytön lähes kaikissa vetoautokuljetustehtävissä.

MJS Trucking: Tilavuus ja taloudellisuus ratkaisi

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Mika Simo perusti MJS Truckingin 2012. Alkuun ajot olivat irtoperäliikennettä. Viitisen vuotta sitten ajot vaihtuivat säiliömerikonttikuljetuksiin. Yhden miehen ja yhden auton kuljetusyrityksenä Mika ajaa autollaan Suomea ristiin rastiin, ja hytissä tulee vietettyä keskimäärin kolme yötä viikossa

- Muistan, että olin kuullut Volvon uudesta XXL-ohjaamosta. Vietän todella paljon aikaa ohjaamossa, joten tilaa ei ole koskaan liikaa. Kun kuulin, että tämä olisi sitten myös Suomen ensimmäinen Volvo XXL FH, päätös oli siinä, Mika Simo kertoo.

Volvo on Mikan ensimmäinen. Autohankinnan tullessa ajankohtaiseksi toinen Keravalla toimiva kuljetusyrittäjä vinkkasi, että kannattaisi kysyä tarjousta Volvostakin. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Jotain massasta tai tavanomaisesta erottuvaa Mika on aina halunnut autoltaan, ja uudesta XXL FH:sta voisi takuulla saada edukseen erottuvan auton.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Päätös uudesta Volvosta muhi jonkin aikaa. Volvo Truck Center Vantaan myyjä Janne Pelttari soitti sopivalla hetkellä ja tarjosi Volvoa koeajoon Volvo Truck Rentalin vuokra-autorivistä. Sillä työkeikalla Volvo tuntui heti omalta, Mika kertoo.

Yksi todella tärkeä autovalinnan kriteeri MJS Truckingin Mikalle oli Volvon polttoainetaloudellisuus.

- Uusi Turbo Compound moottori, olin kuullut siitä. Kaikki kehuvat, että se menee paljon vähemmällä kuin aikaisemmat. Polttoaineessa pystyy tinkimään, se on tärkeä juttu yritykselleni. 

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo Truck Center Vantaan kuorma-automyyjä Janne Pelttari:

- Oli ilo tarjota MJS Truckingille Volvoa! Ja koska Mika halusi jotain uutta ja erikoista, ja kun tilavuus ja taloudellisuus olivat tärkeässä roolissa, oli selvää, että XXL -Globetrotter FH voisi sopia Mikalle.

Tehtaalta tuunaukseen

Uuden FH:n hakumatka oli juuri ennen pandemiaa. Menomatkalla lennot ehtivät vaihtua kolme kertaa, mutta Mika pääsi vaimonsa kanssa Göteborgiin lopulta viimeisellä lennolla. Seuraavana aamuna hotellilta suunnattiin tehdasvierailulle sekä historialliselle Volvo museolle. 

- Kun pääsi ajamaan FH:n tehtaalta kotiin, uuteen autoon sai heti ajotuntumaa. Ajo Volvolla tuntui hyvältä - onhan se hienoa päästä ajamaan autolla itse heti alusta asti, Mika sanoo.

Paluukin meinasi mennä koronan edetessä jännäksi, mutta lopulta Suomeen päästiin Kapellskäristä Turkuun. 

- Autonhakureissulla koronan takia matkaan tuli monenmoista mutkaa. Mutta iso kiitos matkajärjestelyistä Volvo Truck Centerin myyntikoordinaattori Jukka Virtaselle, joka hoiti reissun käytännön kiemurat niin, että itse pystyi vaan nauttimaan matkasta ja keskittymään uuteen Volvoon, Mika sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Turusta autolla matkattiin suoraan Keravalle MMR Metallirakenne Oy:lle rakennettavaksi.  MMR Metallirakenne Oy:llä Kauko Böökin johdolla autoon tehtiin ja maalattiin kävelytaso, muutamia hytin osia sekä vanteet maalattiin, sivuhelmat asennettiin ja maalattiin, letkutelinelevyyn leikattiin XXL logo jne.

Kattovalorauta tilattiin RST Steeliltä, kuten myös lisävalopaneli sekä äärivalot.

Varustelulla on väliä

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uutena Volvo omistajana vaikutuksen on Mika Simoon tehnyt myös Volvo Truck Center Vantaalla toimiva nuori mekaanikko Markus Virolainen:

- Meille löytyi heti yhteinen sävel - Markus ymmärsi saman tien mitä haluan ja yhteydenpito auton varusteluvaiheessa on ollut tiivistä. Se on todella tärkeää. 

Kuorma-automyyjä Janne Pelttari kehuu projektia kaiken kaikkiaan:

- Projekti on ollut hieno. Ja nyt kun vihdoin nähdään lopputulos ’livenä’, voin vain todeta, että tätä autoa kelpaa kyllä esitellä. Autoa tullaan varmasti näkemään monissa Truck Fest –tapahtumissa tulevaisuudessa.

MJS Trucking Volvo FH Globetrotter XXL

 •  FH 6x2 vetoauto, takateli, ilmajousitus
 • Kokonaisyhdistelmämassa 68t
 • Erikoiskorkea makuuohjaamo FH (Globetrotter XXL)
 • Akseliväli 3400 mm
 • Teliakseli, kiinteä paripyörä
 • Moottori, 13-litraa, Euro6 Turbo Compound 500hv / 2800Nm
 • Moottorijarru VEB+
 • I-Shift 12 vaihdetta, 2800 Nm
 • Taka-akseli, 13t, akselivälitys, GCW 70000kg
 • Välityssuhde 2.47
 • I-See vakionopeudensäädin – karttapohjainen (5v sopimus)
 • Luxus nahka-tekstiiliverhoilu

Viimeistely

 • Päälirakenne: MMR Metallirakenne Oy, Kerava
 • Lisävalot: RST Steel
 • Varustelu: Volvo Truck Center Vantaa

Volvo FH Globetrotter XXL: Paras mahdollinen etäkonttori ja reissukoti

 • Globetrotter XXL ohjaamon saa Volvo FH ja FH16 6x2 ja 6x4 vetoautoihin.
 • Volvon Globetrotter XXL -ohjaamo tuli Suomen myyntivalikoimaan 2019.
 • Uuteen ohjaamoon on saatu 600 litraa lisää tilavuutta, Volvo Trucksin korkeista turvallisuusvaatimuksista tinkimättä.
 • Takaseinää on siirretty 25cm taaksepäin ja C-pilareita muokattu.
 • Uusi ohjaamo painaa vain 145 kiloa enemmän kuin XL-ohjaamo. 
 • Globetrotter XXL:n alavuode on 25 cm leveämpi ja 13 cm pitempi kuin edeltäjänsä.
 • Globetrotter XXL ohjaamon patjan jokaisen yksittäisen jousen päällä on erillinen tyyny, mikä takaa parhaan mahdollisen nukkumismukavuuden.
 • Sängyn alla olevat säilytyslokerot tuovat 50 litraa ylimääräistä säilytystilaa. Säilytystilat ovat helposti ulottuvilla sekä ohjaamon sisä- että ulkokautta.
 • Globetrotter XXL ohjaamo on 250mm pidempi