fbpx
 

Fomatec lanseraa metkossa uusia metsäkonevarusteita

Fomatec lanseraa metkossa uusia metsäkonevarusteita

Fomatec lanseeraa FinnMETKOssa tehokkaita metsäkonetarvikkeita. Tuotteet tehostavat urakointia ja vähentävät polttoaineenkulutusta. Tuotteet ovat osa Fomatecin ekologista Green Line-kampanjaa.

Fomatecin myymät metsäkonetarvikkeet ja varusteet säästävät luontoa ja polttoainetta. Uutuuksiin pääset tutustumaan metkossa osastolla 24.

Yksi uusista tuotteista on Fomatec EasyCut sahalaippa, jolla puunkorjuun kannattavuus nousee oleellisesti. EasyCut sahalaipalla jopa 10% vähemmän polttoainetta työpäivän aikana ja enemmän tuottoa verrattuna perinteisiin katkaisumenetelmiin. Patentoitu ominaisuus laipan kyljen muotoilussa ohjaa sahauksen aikana syntyvää liike-energiaa.

Laipan kyljessä olevat urat ohjaavat ja vähentävät sahalaipan sekä puun välistä kitkaa. Sahalaipan värähtely on pienempää ja liike-energia ohjautuu laipan kyljessä olevien kaarevien koneistettujen urien suuntaisesti. EasyCut sahalaipalla sahattaessa metsäkoneen työpumppu ja moottori kuormittuvat perinteistä sahalaippaa ja katkaisumenetelmää vähemmän. Koska moottori kuormittuu sahattaessa vähemmän säästyy polttoainetta työpäivän aikana kohtuullinen määrä.

Sahalaipan kyljessä olevat urat toimivat myös jäähdyttäjänä sahalaipassa ja näin sahalaipan käyttöikä on huomattavasti pidempi.

Myös uudet telat ovat esillä metkossa sekä täysin uusi, metsäkoneen pyörätela saa ensiesittelynsä.

 

Lue lisää Fomatecista – artikkeli ”Kohti ekologisempaa metsäkoneurakointia” Metsätrans-lehden numerossa 4/2018. Tilaa omasi osoitteessa: www.metsatrans.com/tilaa-lehti

Muita aiheeseen liittyviä