fbpx
 

Kontiolahden koululaiset savotalla

Kontiolahden koululaiset savotalla

Karelwood järjesti eilen 24.8.2017 Kontiolahden koululaisille pihkantuoksuisen metsäpäivän nykyajan puunkorjuutyömaalle. Tavoitteena oli, että koululaiset voivat nähdä ja kokea mitä savotalla tapahtuu. Avauspäivänä metsään pääsi noin 500 koululaista, ja tänään tapahtuma jatkuu vastaavan kokoisella joukolla.

Työmaa oli järjestetty niin, että monitoimikone, ajokone, puutavara-auto, maanmuokkaaja ja metsuri työskentelivät ihan aidossa leimikossa. Oppilaat kuljetettiin busseilla työmaalle. Matkalla koululta savotalle heille kerrottiin, mitä he tulevat näkemään ja kokemaan. Myös turvallisuusohjeet kerrottiin seikkaperäisen yksinkertaisesti. Itse työmaalla oppilaat saivat liikkua rajatulla alueella aika vapaasti, sillä tarkoitus oli, että työmaalla he saisivat rauhassa katsella ja tutustua toimintaan. Oppilaille laadittiin pieni mobiilitesti, johon he pystyivät osallistumaan omalla puhelimellaan. Testin vastaukset löytyvät työmaalta. Palkintona ja kiitoksena kiinnostuksesta jokaiselle ikäluokalle arvotaan oikein vastanneiden kesken elokuvalippuja.

Lue lisää tapahtumasta 11.9.2017 ilmestyvästä Metsätrans-lehdestä.

Karelwoodin toimitusjohtaja Janne Tahvanainen halusi Metsäpäivän aikana perehdyttää koululaisia edes hieman savotoinnin ja metsäalan saloihin. Samalla Janne heitti haastetta muille Suomessa toimiville yhteisöille ja yrityksille samansuuntaisten tapahtumien järjestämisestä.